Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Σταύρος Τάσσος: Να καλυφθεί με αιμοδυναμικό εξοπλισμό το Νοσοκομείο Λέσβου (VIDEO)



Την προμήθεια του αιμοδυναμικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο της Λέσβου και των άλλων νησιών του Β. Αιγαίου, καθώς και την αντιμετώπιση των άλλων σημαντικών ελλείψεων ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή. Όπως τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, είναι απαράδεκτη η κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο τομέα Υγείας και στη Λέσβο ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται και από τη σημερινή κυβέρνηση. Σημείωσε ότι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι πριν λίγες μέρες στη Μυτιλήνη θρήνησαν το θάνατο ενός ακόμα ανθρώπου, λόγω έλλειψης του αιμοδυναμικού εξοπλισμού, για να αντιμετωπισθεί το έμφραγμα που είχε υποστεί και της απώλειας κρίσιμου χρόνου για τη μεταφορά του σε νοσοκομείο των Αθηνών.

  

«Θα το εξετάσουμε» το ενδεχόμενο να προμηθευτεί με αιμοδυναμικό εξοπλισμό το Νοσοκομείο της Λέσβου, «δεν είμαστε κατ' αρχήν αρνητικοί», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ενώ απέδωσε την έλλειψη αυτή στο γεγονός ότι δεν υπήρχε αίτημα των διοικήσεων του νοσοκομείου! Πρόσθεσε ότι «έχουν καλυφθεί πάρα πολλά κενά» στο νοσοκομείο, χωρίς να δώσει συγκεκριμένα αιτήματα και απαρίθμησε κάποιες προσλήψεις που «θα» γίνουν.

  

Θέλουμε συγκεκριμένη απάντηση για την προμήθεια του αιμοδυναμικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο της Λέσβου επέμεινε ο βουλευτής του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι η πρόσληψη 13 όταν λείπουν πάρα πολλοί και σε πολλούς τομείς και μάλιστα με «μπλοκάκι» και όχι με μόνιμες θέσεις, δεν λύνει το πρόβλημα. Έχουν φύγει 20.000 εργαζόμενοι από τον κλάδο της Υγείας, είχατε εξαγγείλει τις 4.500 προσλήψεις, που ποτέ δεν έγιναν, αλλά και αυτές να είχαν γίνει, είναι σταγόνα στον ωκεανό. Τόνισε ότι το ζητούμενο δεν είναι να προσφέρουμε το ελάχιστο και στον τομέα της Υγείας αλλά το μέγιστο που παρέχει η επιστήμη σήμερα. Και τόνισε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, αυτή της εμπορευματοποίησης και της Υγείας. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: