Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Χίος: Επίσκεψη του πρέσβη των ΗΠΑ στους πρόσφυγες - ΤΕ Χίου ΚΚΕ: Ο λαός να ανησυχεί

Στη φωτογραφία φαίνεται το ΝΑΤΟϊκό πολεμικό πλοίο που βρίσκεται έξω από τη Χίο
Τη Χίο επισκέπτεται για μια ακόμα φορά ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, τη στιγμή που πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ σουλατσάρουν γύρω από το νησί.

Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ θυμίζει, ότι το Μάιο του 2017 σε ανάλογη επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στο νησί ζήτησε την άμεση ενημέρωση του Χιώτικου λαού από όσους έσπευσαν να τον συναντήσουν για το περιεχόμενο της επίσκεψης. Ενημέρωση που δεν έγινε ποτέ.

Και προσθέτει η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ:

«Όπως και τότε, η συνάντηση του εκπροσώπου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού με το δήμαρχο Χίου, η επίσκεψή του στο hot spot της ΒΙΑΛ προκαλούν σοβαρά ερωτηματικά. Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες για το τι συζητιέται και γιατί αποκρύπτεται.

Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων μετατρέπουν τη χώρα σε σημαιοφόρο των συμφερόντων των ΗΠΑ στην περιοχή… Όταν είναι σε εξέλιξη η σύγκρουση ισχυρών μονοπωλιακών συμφερόντων με την τουρκική επιθετικότητα παρούσα και μάλιστα με την ανοχή, αν όχι τη στήριξη, των ΗΠΑ… Όταν μετατρέπουν την Ελλάδα σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο με βάσεις, ακόμα και πυρηνικά όπλα και πάντα με ορατό τον κίνδυνο άμεσης πολεμικής εμπλοκής, τότε οφείλονται εξηγήσεις. "Τι δουλειά έχει (και πάλι…) η αλεπού στο παζάρι;"

Κανείς δεν είναι αφελής. Ο Χιώτικος λαός πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, γιατί τίποτε το θετικό δεν κρύβεται πίσω από τέτοιες επισκέψεις για τα συμφέροντά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: