Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018

Προκλητική η ΔΑΚΕ Χίου στην ΑΔΕΔΥ με βάση τις ξενοφοβικές και ρατσιστικές της απόψειςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ  ΣΤΗΝ ΑΔΕΔΥ
 

Προκλητική η ΔΑΚΕ Χίου στην ΑΔΕΔΥ με βάση τις ξενοφοβικές και ρατσιστικές της απόψεις.

Δεν μας ξενίζει η ξενοφοβική  και ρατσιστική συμπεριφορά της ΔΑΚΕ Χίου αναφορικά με το θέμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων  στα σχολεία του νησιού. Άλλωστε ο εκπρόσωπός της έτσι λειτουργεί και ως εκπαιδευτικός και ως δημοτικός σύμβουλος . Είναι γνωστά τα δείγματα γραφής του.  "Τα παιδιά σε γκέτο", ευθυγραμμιζόμενοι ο ίδιος και η παράταξή της ΔΑΚΕ με τη ρατσιστική λογική "καθαρά σχολεία".

Το αξιοσημείωτο είναι η εισαγωγή νέων ηθών στο συνδικαλιστικό κίνημα με την απαίτηση να αναγράφεται σε ανακοίνωση  της ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ η άποψη της μειοψηφίας, αντί της καταγραφής της όπως γίνεται πάντα στα πρακτικά. Αλήθεια, στην ΕΛΜΕ  αυτό γίνεται ή προκειμένου η ΔΑΚΕ να δώσει εξετάσεις στους κοσμοπολίτικους κύκλους με ρατσιστικές αποχρώσεις, εν όψει εκλογών στην τοπική διοίκηση,  στέλνει τα ανάλογα μηνύματα συμμόρφωσης;

Φτάνουν  μάλιστα στην προβοκάτσια, να ψεύδονται  ασύστολα, ότι δήθεν στο σχολείο που είναι διευθυντής ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Μάρκος Σκούφαλος, αρνήθηκε για το σχολικό έτος 2017-18 να λειτουργήσει ΖΕΠ. 


Επιδεικνύει η ΔΑΚΕ με αυτόν τον τρόπο πλήρη άγνοια για τον τρόπο λειτουργίας και ίδρυσης των ΖΕΠ , ο οποίος είναι αποκλειστικά στην αρμοδιότητα της Περιφερειακής Διοίκησης. Ενημερώνουμε δε, ότι ο σύλλογος διδασκόντων του 11ου Δημοτικού, με επίσημο πρακτικό προς τη διεύθυνση α/μιας, ήδη έχει εκφράσει κατόπιν εισήγησής του Διευθυντή, την ετοιμότητα να λειτουργήσει τέτοιο τμήμα για το 2018-19, εφόσον της ζητηθεί.

Όσο για το αν η πρόταση για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων έρχεται σε αντίθεση με τη θέση για τον απεγκλωβισμό τους, πάει πολύ:

- Όσοι πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ, της συμφωνίας της με την Τουρκία, που εγκαινίασε και επίσημα αυτόν τον εγκλωβισμό…
- Όσοι οι πολιτικοί τους φορείς είναι πιστοί φίλοι του ΝΑΤΟ και της συμμετοχής της χώρας στα πολεμικά του σχέδια στην περιοχή, που δημιουργούν την προσφυγιά…
- Όσοι «δεν έβγαλαν άχνα» για την πρόσφατη σύνοδο της ΕΕ για το προσφυγικό, που ενισχύει τον εγκλωβισμό, την καταστολή, τη δημιουργία νέων στρατοπέδων κράτησης,

να κάνουν τέτοιες υποδείξεις!

Την ίδια ώρα,μάλιστα, που το αίτημα του άμεσου απεγκλωβισμού τους είναι πρώτο στη λίστα των συνεπών δυνάμεων μέσα στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, την ίδια ώρα που η πρόταση για μόρφωση με πλήρη στελέχωση, γίνεται για όσο μένουν εγκλωβισμένοι εδώ,  με ακέραια την ευθύνη κυβέρνησης, ΝΔ, αστικών κομμάτων και  ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Η πρόταση αυτή απαντά στις εκρηκτικές καταστάσεις του «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού».

Ας μην υποκρίνονται λοιπόν! Η ουσία είναι ότι θέλουν τα παιδιά των προσφύγων που είναι θύματα να είναι έγκλειστα σε σχολικά γκέτο, και τους δολοφόνους να συνεχίζουν το έγκλημα… Οι εργαζόμενοι ας βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα ειδικά όταν οι ανταγωνισμοί, οι πολεμικές επεμβάσεις συνεχίζονται και η πιθανότητα άμεσης πολεμικής εμπλοκής και της χώρας μας αυξάνεται.

«Κρείττον του λαλείν το σιγάν», λοιπόν για τη ΔΑΚΕ, γιατί εκτίθεται!

Για την ΕΝΟΤΗΤΑ-ΔΑΣ
Σκούφαλος Μάρκος
Αμπαζής Γιώργης
Νικήτας Παναγιώτης
Γατανά Σοφία                                                                                               
Νομικός Δημήτρης


Χίος , 27/7/2018 

Δεν υπάρχουν σχόλια: