Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Αγροτικός Σύλλογος Ανεμώτιας: Κυβερνητική φιέστα φιάσκο στην Ανεμώτια

Δεν είχε και τα επιθυμητά αποτελέσματα η «κυβερνητική φιέστα» μελών και οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ που διοργανώθηκε εχτές στην Ανεμώτια. Αν και αρκετά μέλη και οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ (περίπου 25 στο αριθμό) και κυρίως μη μόνιμοι κάτοικοι, παραβρέθηκαν στη πλατεία του χωριού για να υποδεχτούν τον βουλευτή κ. Γιώργο Πάλη, οι συνθήκες δεν ευνόησαν για δοθεί η πανηγυρική μορφή στη πολιτική συγκέντρωση.  Στη πλατεία παραβρέθηκαν και αρκετοί μόνιμοι κάτοικοι κυρίως αγρότες- μέλη του τοπικού Αγροτικού Συλλόγου. Οι οποίοι εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια τους για τη παρουσία των στελεχών ΣΥΡΙΖΑ στο χωριό και την ωραιοποίηση της κατάστασης που επιχείρησαν, με μονόλογους, να παρουσιάσουν οι κεντρικοί ομιλητές.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι ακροατές διέκοπταν από αγανάκτηση και θυμό για να θέσουν στη πραγματική διάσταση τα προβλήματα που τους απασχολούν. Λίγες ήταν όμως οι φορές που τους δόθηκε ο λόγος και τότε διαπιστώθηκε δυσαρέσκεια και η απροθυμία να απαντηθούν τα ερωτήματα και να δωθούν αξιόπιστες απαντήσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τους αγρότες. 
Ποιος ο λόγος παρουσίας ενός βουλευτή σε χωριό της Λέσβου εάν δείχνει απροετοίμαστος να αφουγκραστεί τους ανθρώπους του μόχθου; Αλήθεια γιατί ετοιμάστηκε ειδικά στην Ανεμώτια μια τέτοια εκδήλωση;

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας:

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ
                                
Ανεμώτια 31/07/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εχτές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Πάλης συνοδευόμενος από κλιμάκιο αποτελούμενο και από τον κύριο Στρατή Νικολάου, επισκέφτηκαν το χωριό μας για να στήσουν μια επικοινωνιακή «φιέστα ανάπτυξης». Όπου και προγραμμάτιζαν να αραδιάσουν ένα σορό ψέματα για το μεταφορικό ισοδύναμο, για τους ευνοημένους από επιδοτήσεις» αγρότες κ.α.

Οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρκετό θράσος να διοργανώνουν τέτοιες φιέστες και να επισκέπτονται για επικοινωνιακούς λόγους το ξεχασμένο -γι αυτούς- χωριό μας, τη στιγμή που η μικρομεσαία αγροτιά του νησιού μας και τα λαϊκά στρώματα της υπαίθρου στενάζουν κάτω από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται εις βάρος μας. 

Οι συγχωριανοί μας, οι κάτοικοι της Ανεμώτιας,  τους αντιμετώπισαν όπως τους άξιζε και δε δέχτηκαν να παρουσιαστεί μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που ισχύει. Γνωρίζουν πως σε αντίθεση με τα όσα εξακολουθούν να υπόσχονται και σε όσα επικαλούνται πως έκαναν και ευνοηθήκαμε, μια σειρά αντιλαϊκών μέτρων εξασθένησε το εισόδημα μας. Οι επιδοτήσεις μετατράπηκαν σε επιδόματα, οι συντάξεις μειώθηκαν, οι τιμές στα αγροτικά προϊόντα κατρακύλησαν και το κόστος παραγωγής αυξήθηκε. Με τη στάση τους οι συγχωριανοί μας τους έθεσαν προ των τεράστιων ευθυνών τους. Ενδεικτικό είναι ότι παρά την έντονη διάθεση των παραβρισκόμενων να τεθούν τα προβλήματα που μας απασχολούν, δυσαρεστημένοι οι «ομιλητές» ήθελαν να μονολογήσουν, απέφευγαν και δεν απάντησαν ποτέ για ποιές ενέργειες έχει κάνει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ :Για να αποτραπούν οι εισαγωγές γάλακτος στο νησί, να θεσμοθετηθούν κατώτατες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα, Να στελεχωθούν οι δημόσιες κτηνιατρικές υπηρεσίες στο νησί και τι μέτρα είχαν παρθεί (κυβερνητικά) για να θωρακιστεί το νησί στη πρόσφατη ευλογιά προβάτων, κλπ.


Μεταθέτοντας τις ευθύνες «στους προηγούμενος» προσπαθούσαν να παρουσιαστούν ως «καλύτεροι διαχειριστές». Σε κάθε ευκαιρία πάσχιζαν να καλλωπίσουν και να αποκρύψουν ότι οι πολιτικές τους αποφάσεις, υλοποιούνται στο γενικότερο πλαίσιο μιας πολιτικής που απορρέει από την ΕΕ και εξυπηρετεί τους μονοπωλιακούς ομίλους, τους μεγαλοαγρότες. Της Κ.Α.Π. που έχει ως βασικό σκοπό της, τη ταχύτερη συγκεντροποίηση της παραγωγής και στη συνέχεια της γης σε λίγα χέρια. Από την άλλη, ως ασπιρίνες στην απόλυτη εξαθλίωση, ενθαρρύνεται η ατομική αγροτική πολιτική σε πολύ εξειδικευμένες χρήσεις καλλιέργειας, το κίνητρο της συνεταιριστικής παραγωγής ως προετοιμασίας για την καπιταλιστικού τύπου αγροτική εκμετάλλευση. Ουσιαστικά συμπράξεις τύπου ΚΟΙΝΣΕΠ ή ομάδων παραγωγών κινούνται σε αυτή τη κατεύθυνση και εντείνουν το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Ο θυμός και η αγανάκτηση των κατοίκων της υπαίθρου- όπου εχτές εκφράστηκε και με τη δυναμική παρουσία και συμμετοχή των συγχωριανών μας- μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε οργανωμένη δράση. Αυτός είναι ο ρόλος των δυνατών Αγροτικών Συλλόγων. Αυτή τη προοπτική φοβούνται και θέλουν να αποτρέψουν πάντα οι κυβερνητικοί -πολιτικοί υπηρέτες του συστήματος- όποιο χρώμα κι αν έχουν, όποια ονομασία κι αν θέλουν να σφετερίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: