Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019

ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ - ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ: η ΟΛΜΕ δεν καλύπτει στην πράξη τον αγώνα των αναπληρωτών

Το γεγονός ότι η ΟΛΜΕ δεν καλύπτει στην πράξη τον αγώνα των αναπληρωτών, καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Λήμνου - Αγίου Ευστρατίου (www.elme-limnou.gr), με αφορμή την άρνηση της Ομοσπονδίας να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης των εκπαιδευτικών για να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 11, στις 14 και στις 17 Γενάρη.«Αντί να οργανώνει και να στηρίζει με όλους τους τρόπους το δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ προτιμά να σπαταλά χιλιάδες ευρώ σε δικηγόρους, όπως πριν δύο χρόνια, διαμορφώνοντας προτάσεις μακριά από τις ανάγκες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου που το μόνο που πέτυχαν ήταν να στρώσουν το δρόμο στο υπουργείο Παιδείας για να εφαρμόσει την κυβερνητική πολιτική», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΕΛΜΕ Λήμνου - Αγ. Ευστρατίου.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε στη συνεδρίαση 29 Γενάρη να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης μόνο για τις 11 Γενάρη. Η ΕΛΜΕ ξαναέστειλε κείμενο με το οποίο επιχειρηματολογούσε και ζητούσε την κάλυψη όλων των εξόδων μετακίνησης. Το αίτημα συζητήθηκε στις 12/2 και η απόφαση της πλειοψηφίας ήταν αρνητική.

Οι κοινές ανακοινώσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ για τις κινητοποιήσεις στις 14 και 17 Γενάρη 2019 καλούσαν όλους τους συναδέλφους στη Βουλή και καλούσαν τις ΕΛΜΕ να συμπληρώσουν με 3ωρες στάσεις εργασίας. Όλες οι κινητοποιήσεις από την Παρασκευή 11 Γενάρη μέχρι και την Πέμπτη 17 Γενάρη είχαν ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο χωρίς καμία διαφοροποίηση.

Η μη κάλυψη των εξόδων των συναδέλφων αποδεικνύει ότι η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ δεν στηρίζει στην πράξη των αγώνα των συναδέλφων αναπληρωτών. Άλλωστε η θέση της για το σύστημα διορισμών ήταν παραπλήσια με τα κριτήρια που νομοθέτησε η κυβέρνηση. Ήταν απέναντι στο αίτημα για άμεση μονιμοποίηση των αναπληρωτών και τη στοιχειώδη κάλυψη των τεράστιων εκπαιδευτικών αναγκών των σχολείων με 30.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Αντί να οργανώνει και να στηρίζει με όλους τους τρόπους το δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ προτιμά να σπαταλά χιλιάδες ευρώ σε δικηγόρους, όπως πριν δύο χρόνια, διαμορφώνοντας προτάσεις μακριά από τις ανάγκες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου που το μόνο που πέτυχαν ήταν να στρώσουν το δρόμο στο υπουργείο Παιδείας για να εφαρμόσει την κυβερνητική πολιτική.

Δηλώνουμε ότι εμείς θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για το δικαίωμα όλων των ανθρώπων στη μόνιμη και σταθερή εργασία, για μια αξιοπρεπή ζωή, για μια κοινωνία που θα τους χωράει όλους!!

Καλούμε τη γενική συνέλευση των προέδρων να αποφασίσει την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των συναδέλφων από την επαρχία από το ταμείο της ΟΛΜΕ.
Ζητάμε την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης του εκπροσώπου της ΕΛΜΕ στη γενική συνέλευση των προέδρων. Το ταμείο της ΕΛΜΕ χωρίς την οικονομική ενίσχυση, δεν θα μπορεί να καλύψει βασικές λειτουργικές ανάγκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: