Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΤΕ ;

Παρασκευή είναι, δεν πάμε να πιούμε και κανα κρασάκι είπε ο ένας…

Αμέσως έλαβαν χώρα τα σχετικά τηλεφωνήματα κινητοποίησης του "μηχανισμού" μας και να΄σου σε λίγη ώρα η πολυπληθής παρέα μας στο γνωστό στέκι. Όλα πήγαιναν κατ΄ευχή ώσπου….

Ξεπροβάλει γνωστή βουλευτής και τωρινή υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος στην Β΄Αθήνας (ξέρετε η εκλογική περιφέρεια που βγάζει κυβέρνηση όπως αρέσκονται να λένε οι δημοσιογράφοι – αναλυτές) μαζί με την ακολουθία της. Αμέσως 3-4 παρατρεχάμενοι οσφυοκάμπτες που την περίμεναν σηκώθηκαν να την προϋπαντήσουν…

Είχαμε την ατυχία το τραπέζι μας να βρίσκεται ακριβώς δίπλα από αυτή την “χαρούμενη” παρέα και μοιραία γινόμασταν ωτακουστές των συζητήσεων τους, οι οποίες βέβαια γίνονταν και σε αυξημένο volume για να υπάρχει το σχετικό νταβαντούρι.
Σε κάποια στιγμή κάποιος από την ακολουθία της, ρωτάει έναν «ιθαγενή» (κάτοικο της περιοχής εννοώ και θα καταλάβετε γιατί τον αποκαλώ έτσι) : Πως τα καταφέρνετε εδώ πέρα ρε παιδιά με το θέμα του parking; Έψαχνα ώρες να βρω θέση !!!

Και αντί εκείνος να του απαντήσει έτσι όπως καταντήσατε τις πόλεις, δικό σας και των πράσινων έργο είναι, εσείς δεν φροντίσατε, του γέλασε παιδιάστικα όλο νάζι.

Αυτό ήταν, άρχισε η αντιδραστική παρέα μας να «ξεχειλώνει» το θέμα:
Ρε παιδιά πως τα καταφέρνετε εδώ πέρα με την υγεία; Πήγα στο νοσοκομείο και δεν είχε γιατρό να με εξετάσει... Μου έδωσαν ραντεβού μετά από δύο μήνες !!!
Ρε παιδιά πως τα καταφέρνετε εδώ πέρα με τους μισθούς που παίρνετε; Δεν μπορώ να αγοράσω τα αναγκαία. Πριν βγει ο μήνας εγώ χρωστάω !!!
Ρε παιδιά πως τα καταφέρνετε εδώ πέρα με την παιδεία; Τα σχολεία είναι ετοιμόρροπα… οι δάσκαλοι δεν επαρκούν.. τα φροντιστήρια είναι πανάκριβα… για να βάλω το παιδί μου στο νηπιαγωγείο έβαλα μέσον !!!
Ρε παιδιά πως τα καταφέρνετε εδώ πέρα με την ανεργία; Όλοι απολύουν με πρόσχημα την κρίση… μόνο part-time θέλουν και αυτό για 2-3 μήνες, έχω έρθει σε απόγνωση !!!
Ρε παιδιά πως τα καταφέρνετε εδώ περά οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι με τέτοιες τιμές που πουλάτε τα προϊόντα σας; Τα έσοδα δεν φτάνουν ούτε τα κόστη σας να καλύψουν!!!
Ρε παιδιά πως τα καταφέρνετε εδώ πέρα…

Εσείς τι λέτε, απέχουν πολύ οι ερωτήσεις αυτές από την πραγματικότητα ή το παρα-ξεχειλώσαμε το θέμα;

Κλείνοντας, θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι τον κύριο αυτόν αλλά και όλους τους ομοίους του γαλαζοπράσινους:
Ρε παιδιά πως τα καταφέρνετε και εκλέγεστε με τόσα ψέματα που λέτε; Πότε θα πάρει μπρος ο λαός και θα πει «Ως εδώ» !!!

Aristeri Poria




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έλα μου ντε !

ΕΛΑ ΝΤΕ !!!