Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

ΟΙ " ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟΙ " του 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

  1. «Δεν επιτρέπεται η χρήση και διακίνηση εντύπων πάσης φύσεως στο σχολείο πλην των σχολικών και των εγκεκριμένων από το ΥΠΕΠΘ. Επίσης απαγορεύονται αυστηρά οι επισκέψεις εξωσχολικών ατόμων στους χώρους του σχολείου, έστω κι αν είναι γνωστοί ή φίλοι των μαθητών. Όποιος εξωσχολικός θέλει να συναντήσει κάποιον μαθητή, θα απευθύνεται στα Γραφεία του Σχολείου (Διευθυντή, Υποδιευθυντή ή εφημερεύοντες καθηγητές). Τα μέτρα θα είναι αυστηρότατα και θα περιλαμβάνουν αν κριθεί αναγκαίο κλήση της αστυνομίας και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για το μαθητή (σ.σ. που θα διαβάσει φυλλάδιο της ΚΝΕ ή/και τον "Οδηγητή") του σχολείου που θα εμπλακεί σε τέτοιου είδους περιστατικά».
  2. «Η εξωτερική εμφάνιση μαθητών και μαθητριών οφείλει να είναι κόσμια, όπως αρμόζει σε ανθρώπους ισορροπημένους (σ.σ. εσείς που τα γράφετε αυτά "ισορροπείτε";), με προσωπικότητα, που μορφώνονται και δεν έχουν ανάγκη την κακογουστιά, την υπερβολή και την πρόκληση για να προβληθούν».
  3. «ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο μαθητής που αποβάλλεται από το μάθημα θα παρουσιάζεται στο Διευθυντή χωρίς ειδική υπόδειξη».
  4. «Οι μαθητές φθάνουν στο σχολείο 10 λεπτά πριν χτυπήσει το κουδούνι. Με το χτύπημα του κουδουνιού παρατάσσονται χωρίς χρονοτριβές και μετά την προσευχή (σ.σ να έχουν φάει πρωινό ή όχι γιατί θα προσφερθεί αντίδωρο;) μπαίνουν στις τάξεις, όπου κάθονται στις θέσεις τους και περιμένουν τον καθηγητή τους. Μαθητές που προσέρχονται μετά την παράταξη δε γίνονται δεκτοί την πρώτη ώρα, παρά μόνο με σημείωμα του Διευθυντή. Δεν πρέπει να περιφέρονται στους διαδρόμους, γιατί έτσι παρενοχλούν τη διδασκαλία. Αν ο καθηγητής αργήσει περισσότερο από 5 λεπτά ο επιμελητής και μόνον αυτός είναι υποχρεωμένος να κάνει ερώτηση στο Γραφείο».
  5. «Οι απουσίες των μαθητών δικαιολογούνται από τον κηδεμόνα μέσα σε 10 ημέρες. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να αποχωρεί μαθητής από το σχολείο, ενώ προσήλθε την πρώτη ώρα. Αν αρρωστήσει ή είναι αναγκαίο να φύγει απ' το σχολείο, παίρνει άδεια από το Διευθυντή ή τον Υποδιευθυντή. Μετά το τέλος των μαθημάτων οι μαθητές απομακρύνονται αμέσως από τους χώρους του σχολείου, χωρίς να περάσουν από το χολ των γραφείων».
  6. «Δεν επιτρέπεται η προσέλευση των μαθητών στο χώρο υποδοχής με οποιαδήποτε δικαιολογία. Αν συμβαίνει κάτι και πρέπει να ενημερωθεί το Γραφείο, οι μαθητές να απευθύνονται στους εφημερεύοντες καθηγητές. Τα έπιπλα και τα σκεύη του Σχολείου δεν ανήκουν στους συγκεκριμένους μαθητές αλλά στην Πολιτεία. Τα έχουν πληρώσει όλοι οι πολίτες και απλώς φιλοξενούν τους μαθητές κάθε σχολικής χρονιάς. Οι τελευταίοι υποχρεούνται να τα διατηρούν σε άριστη κατάσταση. Το ίδιο ισχύει και για τα διδακτικά βιβλία, τα οποία μπορεί να κληθούν να επιστρέψουν. Οι υπαίτιοι κάθε ζημιάς θα υποχρεώνονται να καταβάλουν το κόστος και στην περίπτωση που δε βρεθούν, θα επιβαρύνεται το ταμείο του τμήματος (σ.σ. κι άλλο; δεν φτάνει που πληρώνουν οι γονείς τους για τα βιβλία ξένων γλωσσών κ.α.;)».
  7. «Η παρουσία των μαθητών στους χώρους των Γραφείων για ασήμαντες αφορμές πρέπει να αποφεύγεται (σ.σ. έχουμε και δουλειά βρε παιδιά. Να διαβάσουμε εφημερίδες που για εμάς επιτρέπονται αλλά και διάφορα συνδικαλιστικά μας έντυπα που και αυτά επιτρέπονται για εμάς !). Ο εφημερεύων καθηγητής θα ερωτάται και θα κρίνει αν είναι απαραίτητο να καταφύγει ο μαθητής στο Γραφείο. Για κιμωλίες, χάρτες και γεωμετρικά όργανα είναι υπεύθυνος ο Υποδιευθυντής».
  8. «Μπάλες χρησιμοποιούνται μόνο του σχολείου (σ.σ. έχει το σχολείο;) και μόνο αν τις δώσει ο υπεύθυνος καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Οι χώροι άθλησης πρέπει να διατηρούνται καθαροί».
  9. «Συνιστάται ιδιαιτέρως στους μαθητές να μη φέρουν εξαρτήματα αξίας, κοσμήματα και μεγάλα χρηματικά ποσά και αν υπήρχε λόγος να τα φέρουν φροντίζουν να τα εξασφαλίζουν έχοντάς τα πάντοτε μαζί τους. Οι ίδιοι οι μαθητές είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι. Επίσης συνιστάται στους μαθητές να προσέχουν, ώστε να μην ξεχνούν διάφορα αντικείμενα, τσάντες, στυλό, μπουφάν, φόρμες κτλ».
  10. «Πρέπει να αποφεύγονται τα επικίνδυνα παιχνίδια, οι βίαιοι αστεϊσμοί (σ.σ. το "φασίστας" εντάσσεται στους βίαιους αστεϊσμούς;) και ό,τι άλλο μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς».
  11. «Στις κενές ώρες (σ.σ. γιατί κενές ώρες;) οι μαθητές κατεβαίνουν αμέσως στην αυλή αθόρυβα και δεν ενοχλούν τη διδασκαλία και τους αθλούμενους».

Αποσπάσματα από τον Εσωτερικό Κανονισμό του 4ου Γυμνασίου Ηρακλείου Αττικής, με ημερομηνία 23 Οκτώβρη 2009, ο οποίος εστάλη στους γονείς για υπογραφή, μαζί με διατάξεις για τις απουσίες των μαθητών. Περισσότερα Εδώ.

Πάντως να σημειώσω εδώ, ότι ποτέ δεν άκουσα τους διευθυντές των σχολείων οι οποίοι διαμαρτύρονται για "φυλλάδια" που μοιράζονται από κομματικές ή μη οργανώσεις να διαμαρτύρονται για την ποιότητα της Παιδείας ή τις ελείψεις που υπάρχουν έστω στους αμέσως ανωτέρους τους αν όχι στο Υπουργείο απευθείας. Και αυτό το λέω γιατί εδώ στο νησί έχουμε μερικούς ...


...


Δεν υπάρχουν σχόλια: