Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Γιώργο Σαμαρίδη (Καπετάν Λογοθέτη)

Σήμερα Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 10 π.μ. (στην 70ή επέτειο του Γοργοπόταμου), η ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ οργάνωσε στον Πολιχνίτο εκδήλωση τιμής και μνήμης στο μεγάλο λαϊκό αγωνιστή Γιώργο Σαμαρίδη (Καπετάν Λογοθέτη).
 
Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έλαβε χώρα στο Πολύκεντρο του τέως Δήμου Πολιχνίτου παρουσία πλήθους κόσμου. Συντονίστρια ήταν η Χριστίνα Αναιρούση. Χαιρέτησε ο Βαγγέλης Παλαιολόγου, απαγγέλθηκαν ποιήματα και στη συνέχεια μίλησε ο καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ Γιώργος Μαργαρίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στη δράση του τιμώμενου εντάσσοντάς την στο ευρύτερο ιστορικό πλαίσιο της εποχής του.
 
Ακολούθησε πορεία με πανό και συνθήματα που κατέληξε στην πλατεία όπου είχε στηθεί η προτομή του, της οποίας τα αποκαλυπτήρια έκαναν ο Στρατής Κόρακας και ο Βαγγέλης Παλαιολόγου. Η εκδήλωση έκλεισε με κατάθεση στεφάνων από τη ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ, την ΚΟ Λέσβου της ΚΝΕ και την ΠΕΑΕΑ και με το «Επέσατε θύματα…»
 
πηγή: lesvosnews.net
 
Γιώργος Σαμαρίδης
 
Ο Γιώργος Σαμαρίδης (Λογοθέτης) υπήρξε το σπουδαιότερο στρατιωτικό στέλεχος που ανέδειξε το «κόκκινο νησί» στο αντιστασιακό και επαναστατικό κίνημα, μια λαμπρή αγωνιστική μορφή με πανελλήνια ακτινοβολία. Διαβάστε την συνέχεια εδώ:
 
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://vimeo.com/54294477