Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: ΟΧΙ στις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος , τηλεφωνικών συνδέσεων και υδροδότησης στις λαϊκές οικογένειες και τα άτομα με αναπηρία

 
Όχι στις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνικών συνδέσεων και υδροδότησης στις λαϊκές οικογένειες και τα άτομα με αναπηρία, λέει η Διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοαϋπαλληλικού Κέντρου Λέσβου, με επιστολές που απέστειλε σήμερα προς τις αρμόδιες διοικήσεις των οργανισμών, τις οποίες και παραθέτουμε:
 
1. Προς
- Τη Διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ
ΑΘΗΝΑ
- Τ.Διεύθυνση ΔΕΗ ΑΕ
Οδ.Ελύτη 5 ΜΥΤΙΛΗΝΗ
 
Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές εργατικές οικογένειες, έχουν αλληλεπίδραση στο επίπεδο ζωής τους σε όλους τους τομείς και δεινοπαθούν για να τα βγάλουν πέρα. Το ρεύμα το θεωρούμε κοινωνικό αγαθό. Είναι αναγκαίο για το σύνολο της κοινωνίας και δεν μπορεί να αποκλειστεί κανείς. Υπάρχουν οικογένειες με μακροχρόνια ανέργους, που αυξάνονται ραγδαία και εδώ στο νησί οι οποίες δεν έχουν ούτε τα βασικά για τη διατροφή τους, πόσο μάλλον να πληρώσουν το ρεύμα.
Είναι απαραίτητο και αυτό ζητά η Διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου: Να σταματήσει αμέσως η απάνθρωπη στάση της ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα σε χιλιάδες οικογένειες ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων, χαμηλόμισθων. Πρέπει, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε κάθε λαϊκή οικογένεια που δεν έχει να πληρώσει. Η κυβέρνηση έχει την πρώτη και κύρια ευθύνη γι” αυτό το έγκλημα, να βρίσκονται οι ληστευμένες λαϊκές οικογένειες στο σκοτάδι, στο κρύο και την απόγνωση.
2. Προς
-Το Τηλεπικοινωνιακό Εμπορικό
Κατάστημα ΟΤΕ ΑΕ
-Το Τεχνικό Διαμέρισμα Νήσων Β.Αιγαίου
Βουρνάζων 8
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
 
Με τον πλέον δραματικό τρόπο βιώνουν τα άτομα με Αναπηρίες (ΑμΕΑ), τα άτομα με χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας και οι οικογένειές τους, τα αποτελέσματα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, που τους οδηγεί στη ανέχεια, στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής.
Τα προνοιακά επιδόματα, που αποτελούν το μοναδικό μέσο επιβίωσής τους, μετά τις περικοπές κινούνται σε εξευτελιστικά επίπεδα και τα παίρνουν ελάχιστοι. Μια σειρά απαραίτητα φάρμακα δεν είναι συνταγογραφούμενα. Οι πάσχοντες και οι οικογένειές τους σε πολλές περιπτώσεις, αναγκάζονται να πληρώσουν συμμετοχή για πανάκριβα φάρμακα και απαραίτητες θεραπείες (χημιοθεραπείες, κ.ά.), που πετσοκόβονται σταδιακά. Όλο και πληθαίνουν δε, εκείνοι που αδυνατούν να αγοράσουν τα φάρμακα, τα αναλώσιμα υλικά και να κάνουν τις θεραπείες τους, πόσο μάλλον να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.
Μπροστά σ’ αυτή τη δραματική κατάσταση, η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου απευθύνετα και σας ζητά, να μην προχωρά η εταιρία και διακόπτει τηλεφωνική γραμμή σε κανένα ασθενή, άτομο με αναπηρία και χρόνια πάσχοντα που αδυνατεί να πληρώσει. To τηλέφωνο γι’ αυτούς είναι απαραίτητο μέσο επικοινωνίας τους με τα συγγενικά πρόσωπα και το γιατρό τους, σε περίπτωση ανάγκης.
3. Προς
Το Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της
ΔΕΥΑ Λέσβου
Ε Ν Τ Α Υ Θ Α
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:- Δήμαρχο Λέσβου κ.Βουνάτσο Δημήτρη
- Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου και
Επικεφαλείς Δημοτικών Παρατάξεων
 
Κύριε Πρόεδρε της ΔΕΥΑΛ,
Κύριοι σύμβουλοι του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ,
Οι συνθήκες της ζωής των λαϊκών οικογενειών, ολοένα και χειροτερεύουν από τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται. Οι λαϊκές οικογένειες με μακροχρόνιους και περιοδικά ανέργους αυξάνονται ραγδαία και στο νησί της Λέσβου. Μια σειρά άνεργων συναδέλφων και συνταξιούχων δυσκολεύονται να εξοικονομήσουν τα προς το ζην γι’ αυτούς και τα παιδιά τους, αδυνατούν να πληρώσουν λογαριασμούς ΔΕΗ-ΟΤΕ-νερό. Επίσης τα δάνεια έχουν γίνει βραχνάς για τους ανέργους, που απειλούνται με πλειστηριασμούς των σπιτιών τους.
Αυτή η κατάσταση δεν πρέπει να μείνει σε διαπίστωση. Η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου πήρε την πρωτοβουλία, απευθυνόμενη και στη Δημοτική Επιχείρηση΄Υδρευσης Αποχέτευσης και ζητά: Να σταματήσει τις διακοπές νερού σε όλους αυτούς, που αδυνατούν να πληρώσουν. Το νερό, όπως και το ρεύμα, τα θεωρούμε κοινωνικά αγαθά. Είναι αναγκαία για το σύνολο της κοινωνίας και δεν μπορεί να αποκλειστεί κανείς.
Να μην προχωρά σε διακοπή των λογαριασμών του νερού σε κανένα άνεργο, χαμηλοσυνταξιούχο, που δεν μπορεί να πληρώσει το λογαριασμό.
Να μειώσει το τιμολόγιο κατά 50% για τους ανέργους, τους περιστασιακά και μερικά απασχολούμενους, τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.
Να καταργήσει το τέλος επανασύνδεσης για όσους καταναλωτές τους έγινε διακοπή λογαριασμού.
Για τη Διοίκηση
 
Ο Πρόεδρος ΕΥΣΤΡ. ΑΝΤΩΝΑΣ
Ο Γ.Γραμματέας ΔΙΟΝ. ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ                         
 
 
πηγή: lesvosnews.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: