Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΙΚΑΡΙΑΣ: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΥΔΗΛΟ

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ για την ΥΓΕΙΑ του ΛΑΟΥ
       ΠΕΜΠΤΗ 31 Γενάρη  ΟΛΟΙ στα Συλλαλητήρια                    
Στο Υπουργείο Υγείας στις 12:00 μ.μ. και στον Εύδηλο στις 7:30 μ.μ.
(Στην Αθήνα  προσυγκέντρωση στις 11 έξω από τα  γραφεία της  πανικαριακής αδελφότητας )
 
Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,
Η τρικομματική κυβέρνηση, η τρόικα και η Ε.Ε. στέλνουν την Υγεία του λαού «στον καιάδα», μας βουλιάζουν στην εξαθλίωση!
 
Με τις σφοδρές περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία η κατάσταση γίνεται εκρηκτική, παράλληλα με την ανεργία, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και τις όλο και περισσότερο αυξημένες ανάγκες του λαού για δημόσια και δωρεάν Υγεία.
 
Η δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβέρνησης της συγχώνευσης του Νοσοκομείου της Ικαρίας με το Νοσοκομείο της Σάμου στην πράξη θα σημάνει την παραπέρα υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Ικαρίας, την παραπέρα υποβάθμιση των υπόλοιπων μονάδων Υγείας τόσο στην Ικαρία, όσο και στους Φούρνους, δηλαδή την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση και αυτών των ελάχιστων υπηρεσιών Υγείας προς τον Ικαριώτικο και Φουρνιώτικο λαό. 
Συγχωνεύει τα δύο νοσοκομεία, καταργώντας την αυτονομία και την αυτοτέλεια, διοικητική και οικονομική του Νοσοκομείου της Ικαρίας με ότι αυτό συνεπάγεται για ένα απομακρυσμένο ακριτικό νησί, στο όνομα του περιορισμού των δαπανών.
 
A Σημαίνει Περιφερειακά Ιατρεία χωρίς μόνιμους γιατρούς και προσωπικό.
A Σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για κλείσιμο τμημάτων και για μετακινήσεις προσωπικού από νησί σε νησί.
A Σημαίνει και άλλη περιστολή δαπανών και ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη από τους Ικαριώτες και τους Φουρνιώτες. 
A Σημαίνει ότι σε βάθος χρόνου θα δούμε μείωση κλινών, κατάργηση οργανικών θέσεων, θα στρώνεται το έδαφος για το προχώρημα της εφεδρείας και των απολύσεων.
A Σημαίνει ότι δεν δημιουργούνται θέσεις για νέες ειδικότητες, δεν θα καλυφθούν οι κλινικές, θα συνεχίσουν να υπάρχουν μονήρεις ειδικότητες και ειδικότητες που θα λείπουν.
A Σημαίνει υποβάθμιση των υπηρεσιών, λόγω μείωσης προσωπικού, των κλινών, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
 
Η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει ότι οι συγχωνεύσεις - συνενώσεις σημαίνουν κλείσιμο μονάδων, κλινικών, νοσοκομείων. Αυτό δεν έγινε με τα θεραπευτήρια του ΙΚΑ στην Αθήνα; Με την «Πολυκλινική Αθηνών» όπου η συνένωση με τον «Ευαγγελισμό» έφερε κλείσιμο τμημάτων της «Πολυκλινικής» και μείωση του προϋπολογισμού λειτουργίας της; Με το Νοσοκομείο της Ρόδου όπου με τον νέο κανονισμό εξαφανίζεται το 30% των λειτουργούντων κρεβατιών εντατικής θεραπείας;  Με το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης όπου καταργούνται άκρως απαραίτητες κλινικές;;;

 
Μεγάλες είναι οι ευθύνες και όλων εκείνων των δυνάμεων (όπως η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής Ικαρίας) που συνδιαλέγονταν με κυβερνητικούς παράγοντες καλλιεργώντας εφησυχασμό και στάση αναμονής, ότι μπορεί τάχα να υπάρξει θετική εξέλιξη για το Νοσοκομείο της Ικαρίας, κάνοντας εξαίρεση στην αντιλαϊκή της πολιτική η τρικομματική κυβέρνηση.
 
Η αντιλαϊκή πολιτική όμως μόνο να ανατραπεί μπορεί.
 
Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία τους, τις Λαϊκές Επιτροπές, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στη συγχώνευση του Νοσοκομείου της Ικαρίας με αυτό της Σάμου, ενάντια στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας.
 
Αγώνας τώρα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενάντια στις αντεργατικές ανθυγιεινές πολιτικές.
 
Να αγωνιστούμε για την υγεία μας! Να αγωνιστούμε για τη ζωή μας!

Εργατικό Κέντρο Σάμου - Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ - Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας - Συνδικάτο Οικοδόμων - Σωματείο ΕΤΕ/ ΔΕΗ - Σωματείο μισθωτών συνταξιούχων - Σωματείο Επισιτισμού - Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων -Λαϊκές Επιτροπές Ικαρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: