Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Ν.Ε. ΛΕΣΒΟΥ του Κ.Κ.Ε.: ΒΑΘΙΑ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ν.Ε. ΛΕΣΒΟΥ του Κ.Κ.Ε.
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Τα μέτρα που παίρνονται στο χώρο της υγείας, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι βαθιά μελετημένα, προαποφασισμένα ψηφισμένα και προπαντός ταξικά. Παίρνονται κατά τη διάρκεια της κρίσης γιατί είναι πιο εύκολα να παρθούν.
 
Έτσι η τρικομματική κυβέρνηση υλοποιώντας πιστά την πολιτική που συνδιαμόρφωσε με την Ε.Ε., το ΔΝΤ και την ΕΚΤ για την υγεία, την αντιμετωπίζει σαν κόστος και ως εμπόρευμα, πηγή κερδοφορίας του κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στο χώρο αυτό και τους ασθενείς και τις οικογένειές τους ως πελάτες. Συνεχίζει την παραπέρα κατάργηση και εμπορευματοποίηση στις όποιες δημόσιες παροχές έχουν απομείνει.
 
Έτσι ο νέος οργανισμός των νοσοκομείων των νησιών μας διαλύει την αυτονομία λειτουργίας του (νοσοκομείο Λήμνου) και στηρίζεται στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις κλινικών, ακόμα και αυτών που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την υγεία του λαού. Όπως το ογκολογικό και αιματολογικό. Ενώνει ανόμοια τμήματα και στο όνομα περιστολής των δαπανών θυσιάζει απλόχερα την υγεία του λαού στο βωμό των επιχειρηματικών κερδών που λυμαίνονται τον τομέα αυτό.
 
Αποδομούνται υπάρχουσες λειτουργίες, μειώνει το λειτουργικό ρόλο και οδηγεί στην απαξίωση σταδιακά των όποιων παρεχόμενων υπηρεσιών και καταργεί την ανάγκη για ανάπτυξη νέων κλινών και κλινικών.
 
Βέβαια το σχέδιο δε σταματά εδώ. Έχουν δηλωμένο στόχο την ιδιωτικοποίηση όλων υποστηρικτικών δομών-υπηρεσιών (προμήθειες-τεχνική υπηρεσία - ιματισμός - πληροφορική – καθαριότητα - σίτιση). Όλα στους ιδιώτες.
 
Πρόκειται για οργανισμούς που οδηγούν σε πλήρη κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας που καταρτίστηκαν με κριτήρια περικοπής των δαπανών του προσωπικού (μισθούς νοσηλευτικού - γιατρών), σε φάρμακα και στα υλικά.
 
Είναι συνέχεια των αντιλαϊκών μέτρων που μετατρέπουν τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και αναγκάζουν τους εργαζόμενους να βάλουν ολοένα πιο βαθιά το χέρι τους στην τσέπη.
 
Καλούμε το Λεσβιακό Λαό να κάνει δική του υπόθεση το ζήτημα της Υγείας.
 
Να κατανοήσει ότι ακόμα και στο θέμα την υγείας φαίνονται καθαρά οι δυο δρόμοι ανάπτυξης. Ο καπιταλιστικός που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, διατηρεί και επιδεινώνει όλες τις αιτίες που προκαλούν και οξύνουν τα προβλήματα της υγείας, τα οποία εκμεταλλεύονται οι επιχειρηματίες για να πλουτίζουν και ο Σοσιαλιστικός, αυτός που με λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία, απαλλαγμένος από την εκμετάλλευση, εξασφαλίζει τις συνθήκες, τα μέσα για την πρόληψη, προστασία και αποκατάσταση της υγείας του λαού.
Καλούμε τους εργάτες, τους αγρότες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες να ενώσουν τη φωνή τους, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και να παλέψουν για:
 
1. Ενιαίο και καθολικά Δημόσιο, Δωρεάν σύστημα Υγεία-Πρόνοιας και επείγουσας ιατρικής με επιχορήγηση από τον κρατικό Προϋπολογισμό και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
2. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι συγχωνεύσεις, καταργήσεις κλινών στο Βοστάνειο Νοσοκομείο.
3. Να συνεχίσει την αυτόνομη λειτουργία το Νοσοκομείο Λήμνου και να επανδρωθεί με νέες κλινικές και ανθρώπινο δυναμικό, μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης (νοσηλευτές-γιατροί), που θα ανταποκρίνονται στις αυξημένες ιατρικές ανάγκες του Λημνιακού Λαού.
4. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις των κλινικών του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης.
5. Να επανδρωθεί με νέες κλινικές και να μη συρρικνώσουν τα εργαστήρια.
6. Να μη γίνει καμιά απόλυση, μετακίνηση προσωπικού. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (γιατροί- νοσηλευτές) με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.
7. Να συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του το ογκολογικό και αιματολογικό τμήμα.
8. Να καταργηθούν τα χαράτσια και οι πληρωμές των εξετάσεων και νοσηλίων.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: