Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Κάτω τα χέρια από το Παρκινγκ Μυτιλήνης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κάτω τα χέρια από το Παρκινγκ Μυτιλήνης

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλου, στις 18/06/2014, συζητήθηκε και το θέμα μεταβίβασης του παρκινγκ της Μυτιλήνης (Μακρυγιαλός) στο ΤΑΪΠΕΔ  για «αξιοποίηση», δηλ. ξεπούλημά του.
Παρεμβαίνοντας ο Στρατής Κόρακας, εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου τόνισε μεταξύ άλλων:
"Καλούμε το λαό της Μυτιλήνης, της Λέσβου γενικότερα να ξεσηκωθεί για να υπερασπιστεί με νύχια με δόντια το Πάρκινγκ της Μυτιλήνης (Μακρυγιαλός), που έχει «βγάλει στο σφυρί» η Κυβέρνηση, μέσω του ΤΑΪΠΕΔ, όπως εξάλλου και όλη τη δημόσια περιουσία.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το δρόμο αυτό θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα δημόσια ακίνητα και στη Λέσβο. Έτσι διατάζει η ΕΕ και το ΔΝΤ και επαυξάνει η κυβέρνηση. Με πρόσχημα την αποπληρωμή του χρέους η συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΛΑ.Ο.Σ έφθασε επιπλέον στο σημείο να παραδώσει την περιουσία του λαού μας στο αγγλικό δίκαιο, που είναι το μόνο που δίνει το δικαίωμα στους «δανειστές» να προχωρήσουν σε κατάσχεση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου του ελληνικού δημοσίου.
Επιβάλλεται άμεσα να μπει  φραγμός στην απόφαση να πουληθεί το Πάρκινγκ και άλλα ακίνητα του δημοσίου  στη Λέσβο και στα άλλα νησιά της Περιφέρειας. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με γενικό ξεσηκωμό. Σ’ αυτή την κατεύθυνση πρέπει το Περιφερειακό αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και οι κοινωνικοί φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.".
                                                                                                   
 Μυτιλήνη, 19 Ιουνίου 2014


Δεν υπάρχουν σχόλια: