Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2010

Συνεχίζοντας την προσπάθεια για την προβολή και ανάδειξη των αγώνων του λαού μας, ειδικότερα του έπους της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και των αντιστασιακών αγωνιστών και της τρίχρονης εποποιΐας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Αλλά και, γενικότερα, του κομμουνιστικού κινήματος και του ΚΚΕ στη χώρα μας, μα και του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε στον 20ό αιώνα, η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), στο ημερολόγιο του 2010, που κυκλοφορεί ήδη, παρουσιάζει μια ακόμα πτυχή, επίσης σημαντική, του αγώνα του ελληνικού λαού και των κομμουνιστών. Στιγμές από τους αγώνες στις εξορίες και τις φυλακές που επεφύλαξε το μοναρχοφασιστικό κράτος, ιδιαίτερα στη δεκαετία 1940-50, αλλά και μετέπειτα.

Πρόκειται για τη συνέχεια μιας (ποιοτικής) δουλειάς που παρουσιάζει σχετικά το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ τα τελευταία χρόνια, προβάλλοντας πλευρές και περιόδους από τους αγώνες του λαού μας, μέσα από τα καλαίσθητα και διδακτικά, ιδιαίτερα για τους νεότερης ηλικίας αγωνιστές, ημερολόγια που εκδίδει. Ημερολόγια με αξιόλογο ιστορικό υλικό σε κείμενα και μοναδικές φωτογραφίες που αφορούν κομμάτια της Ιστορίας του λαϊκού - κομμουνιστικού - αντιστασιακού κινήματος.
Έτσι, μετά τις εκδόσεις των δύο ημερολογίων τοίχου του 2008 αφιερωμένων το ένα στην Επέτειο των 90 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ με ένα πλούσιο υλικό από κείμενα και φωτογραφίες που αφορούν στην 90χρονη ηρωική πορεία του Κόμματος, και το δεύτερο στην 90χρονη επέτειο της μεγάλης Οχτωβριανής Επανάστασης με κείμενα και εικόνες από την Επανάσταση των μπολσεβίκων και την οικουμενική σημασία της. Μετά την, επίσης αξιόλογη, έκδοση του ημερολογίου τοίχου του 2009, με περιεχόμενο, μοναδικές εικόνες και στοιχεία από τη μεγάλη τρίχρονη εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στην επέτειο των 60 χρόνων.

Στιβαγμένοι στο καΐκι προς την Αγιάσο

Το ημερολόγιο του 2010 της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ επικεντρώνεται σε ένα άλλο σημαντικό κομμάτι της Ιστορίας που έγραψαν οι κομμουνιστές, οι λαϊκοί αγωνιστές στην πάλη τους για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό μας. Στον αγώνα που έδωσαν στους τόπους και τα στρατόπεδα εξορίας και φυλακίσεων των αγωνιστών. Τόπους, όπου μαζί με τους απλούς λαϊκούς αγωνιστές, βρέθηκαν κυνηγημένοι από τα αντιλαϊκά καθεστώτα της αστικής τάξης στη χώρα μας χιλιάδες και χιλιάδες απλοί άνθρωποι, αλλά και κορυφαίοι της διανόησης, που τάχθηκαν να υπηρετήσουν τα λαϊκά συμφέροντα και τα ιδανικά της εργατικής τάξης.

Το ημερολόγιο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν είτε στα κεντρικά γραφεία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12 - Πεδίον του Αρεως, τηλ. 210.8225.407 και 210.8831.368), είτε στα κατά τόπους παραρτήματα της Ένωσης σε όλη τη χώρα.


...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα, Χρόνια Πολλά, με Υγεία και Χαρά !

Aristera sti Mitilini είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ