Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Ή....

Σε απόγνωση βρίσκονται για μια ακόμη φορά, παραμονές των Χριστουγέννων, οι εργαζόμενοι του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι” που είναι απλήρωτοι από τον Σεπτέμβριο.

Παρ΄ όλες τις ενέργειές τους τόσο προς τους Δήμους όπου ανήκουν όσο και προς την Περιφέρεια, και αυτές τις γιορτές οι 100 περίπου εργαζόμενοι στο νομό μας θα τις περάσουν χωρίς να έχουν πάρει μισθούς για 3 μήνες και φυσικά το δώρο των Χριστουγέννων, που έπρεπε να τους έχει καταβληθεί.

Τους προηγούμενους μήνες οι υπάλληλοι του “Βοήθεια στο σπίτι” απευθύνονταν στους Δήμους για να ενημερωθούν πότε θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους και η απάντηση που έπαιρναν ήταν ότι θα πληρωθούν και για τους τρεις μήνες στο τέλος του χρόνου. Στις αρχές Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Στρατής Γεωργέλλης, ήρθε σε επαφή με την υπεύθυνη του προγράμματος στην Περιφέρεια, κ. Παυλακέλλη, η οποία απάντησε ότι για να μπορέσουν οι υπάλληλοι να πάρουν τους μισθούς τους θα πρέπει όλοι οι Δήμοι να στείλουν τις καταστάσεις με τα ονόματα και τα ποσά που αντιστοιχούν σε καθένα. Πράγματι, έγινε και αυτή η διαδικασία, αλλά όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες μέρες, δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν, παρά μόνο ένα μικρό υπόλοιπο από το ποσό που είχε διατεθεί για την μισθοδοσία τους τον Σεπτέμβριο. Όπως είναι γνωστό, οι εργαζόμενοι σε όλο το Νομό μας αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα πολύ συχνά και ιδιαίτερα τις γιορτές που περιμένουν να πληρωθούν και συνήθως μένουν “ξεκρέμαστοι”. (...)

απόσπασμα από "Αιολικά Νέα"

.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: