Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ...

Στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας «Το Βήμα» στις 15/11/2009 δημοσιεύτηκε ρεπορτάζ υπό τον εξής τίτλο:
«Έρευνα: Συνδικαλιστές 200.000 Ευρώ ετησίως! - Οι θέσεις, οι διορισμοί και τα χρυσοφόρα Διοικητικά Συμβούλια».
Στο δημοσίευμα μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Στον πυρήνα της αντιπαράθεσης βρίσκεται ο κ. Παναγόπουλος, πρόεδρος του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου, της ΓΣΕΕ. Φωτογραφιζόμενος άλλοτε με πένα Mont Blanc και άλλοτε με κομπολόι στις δημόσιες εμφανίσεις του, ο κ. Παναγόπουλος δέχεται βέλη, ακόμα και εξ οικείων, από το εσωτερικό του συνδικαλιστικού κινήματος, ως προκλητική περίπτωση που δημιουργεί εντυπώσεις. Η πρόκληση σύμφωνα με τους συναδέλφους του είναι σαφώς οικονομική: Η συμμετοχή του σε πλείστα όσα διοικητικά συμβούλια φορέων και οργανισμών - με τη συνδικαλιστική του ιδιότητα , κυρίως με αυτή του προέδρου της ΓΣΕΕ - εκτοξεύει το ετήσιο εισόδημά του σε ποσό που υπολογίζεται άνω των 150.000 ευρώ».

Την επόμενη βδομάδα, στις 22/11/2009, ο κ. Παναγόπουλος απέστειλε επιστολή στην εφημερίδα για το δημοσίευμα που τον παρουσιάζει να είναι υψηλόμισθος και πολυθεσίτης, διαμαρτυρόμενος ότι το ρεπορτάζ «ψευδώς», με «εμπάθεια» και με «απαράδεκτο τρόπο» στοχεύει στη «δημιουργία εντυπώσεων» εναντίον του.
Στην επιστολή του αρνείται ότι είναι μέλος της ΟΚΕ Βρυξελλών, υπενθυμίζει ότι παραιτήθηκε από το ΔΣ του ΟΑΕΔ, λέει - μεταξύ άλλων - ότι «είμαι υπάλληλος της ΕΤΕ με 36 χρόνια υπηρεσίας και με βαθμό διευθυντή», προσθέτει ότι «προφανώς δεν θ' απολογηθώ για τον μισθό μου», καταγγέλλει ότι η εφημερίδα «μ' αυτά και μ' αυτά "φουσκώνει" τις αποδοχές μου στις 150.000 ευρώ» και σημειώνει:

«Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι ανήκω στους αναξιοπαθούντες, στους φτωχούς. Ισχυρίζομαι όμως ότι για λόγους ηθικούς, πολιτικούς, ιδεολογικούς έχω ταχθεί να υπηρετώ τους μη προνομιούχους της μισθωτής εργασίας. Το κατά πόσο το επιτυγχάνω δεν κρίνεται από τη δική μου κοινωνική θέση, αλλά πολιτικά, κοινωνικά και συνδικαλιστικά. Οταν ξεκίνησα στην εργασία ήμουν και εγώ χαμηλόμισθος. Τώρα έχω τη δυνατότητα να στέκομαι γερά στα πόδια μου και να διαπραγματεύομαι με τους ισχυρούς - πολιτικά και οικονομικά - χωρίς να εξαρτώμαι, χωρίς να υποκύπτω σε κάθε λογής δέλεαρ».
Στην επιστολή διαμαρτυρίας του κ. Παναγόπουλου, την ίδια μέρα (22/11/2009), η εφημερίδα δίνει τη δική της απάντηση, η οποία είναι η εξής:

«Η απάντηση του "Βήματος"
Τα στοιχεία, όσον αφορά τις αποδοχές του κ. Παναγόπουλου, έχουν ως εξής:
α) Αμείβεται με 105.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει και τη μηνιαία αποζημίωσή του ως διευθυντή της τράπεζας και το ποσό που του αναλογεί από τη συμμετοχή του στο ΔΣ.
β) Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που δίδει η ίδια η ΔΕΗ, ο κ. Παναγόπουλος έλαβε 26.000 ευρώ (μεικτές αποδοχές) για τη χρήση του 2008 εκ της συμμετοχής του στο ΔΣ.
γ) Η συμμετοχή του στην ΟΚΕ Βρυξελλών περιλαμβάνεται στο επίσημο βιογραφικό του στην ιστοσελίδα της ΓΣΕΕ!
δ) Ο κ. Παναγόπουλος ήταν α' αντιπρόεδρος του ΟΑΕΔ, με αποδοχές - πάντα μεικτές - της τάξεως των 3.000 ευρώ μηνιαίως (αποζημίωση και συνεδριάσεις). Το ποσό των 40.000 ευρώ που αναφέρεται στο κείμενο προκύπτει από τον υπολογισμό των αποδοχών σε ετήσια βάση.
Όντως, ο κ. Παναγόπουλος δεν θα εισπράξει το σύνολο του ποσού αυτού καθώς παραιτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου (όπως αναφέρει στην επιστολή του), δηλαδή πέντε ημέρες πριν από το δημοσίευμα».

Η στήλη μπήκε στον κόπο να αναδημοσιεύσει όλα τα παραπάνω, όχι γιατί ο κ. Παναγόπουλος επιδόθηκε σε ένα ακατάσχετο υβρεολόγιο κατά του «Ρ» (πράγμα το οποίο μας τιμά ιδιαιτέρως), αλλά για να ξέρουν οι αναγνώστες μας τι υποστηρίζει
- όχι ο «Ρ», αλλά μια άλλη εφημερίδα - το «Βήμα», για τον κύριο, που, όπως λέει η εφημερίδα, «η συμμετοχή του σε πλείστα όσα διοικητικά συμβούλια φορέων και οργανισμών - με τη συνδικαλιστική του ιδιότητα, κυρίως με αυτή του προέδρου της ΓΣΕΕ - εκτοξεύει το ετήσιο εισόδημά του σε ποσό που υπολογίζεται άνω των 150.000 ευρώ».
Και που χτες (προφανώς αυτό είναι το ύφος στο οποίο αρέσκονται ορισμένοι ...διευθυνταί τραπέζης) αποκάλεσε τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ...«επαγγελματίες έμμισθους τραμπούκους»!


....

Δεν υπάρχουν σχόλια: