Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

ΕΡΗΜΩΝΕΤΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

«Τα καταφέρνετε με την πολιτική που εφαρμόζετε να μην αφήσετε όρθιο κανέναν τομέα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των κατοίκων των νησιών μας», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σταύρος Σκοπελίτης, αφιερώνοντας μεγάλο μέρος της χτεσινής του παρέμβασης στους νησιώτες, αφού τίποτε δε διατίθεται γι' αυτούς - όπως είπε - στον προϋπολογισμό του 2010.

Ειδικά για την αγροτική παραγωγή στα νησιά επισήμανε πως «έχει κυριολεκτικά συνθλιβεί στις μυλόπετρες της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ». Αναφέρθηκε στις «εξευτελιστικές τιμές που δίνουν οι εμποροβιομήχανοι σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος παραγωγής» που «δεν αφήνουν κανένα περιθώριο κέρδους στους παραγωγούς, αφού δεν καλύπτουν ούτε τα έξοδα καλλιέργειας και εκτροφής των ζώων».

Σε ό,τι αφορά την ποιότητα ζωής, ο Στ. Σκοπελίτης σημείωσε πως «οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού υποβαθμίζονται από χρόνο σε χρόνο σαν αποτέλεσμα της πολιτικής που θέλει τα κοινωνικά αγαθά να μετατρέπονται σε εμπορεύματα με μοναδικό στόχο να κερδοσκοπήσει το μεγάλο κεφάλαιο».

Τέλος, για τις συγκοινωνίες, τόνισε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προώθησαν «την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών», με αποτέλεσμα να συνεχίζεται το «ράλι Αντίκας στο Αιγαίο» με τα παλιά πλοία, ενώ «τα ναύλα έχουν πάρει την ανηφόρα» και οι συγκοινωνίες δεν είναι «ούτε τακτικές, ούτε ασφαλείς, ούτε φθηνές».


...

Δεν υπάρχουν σχόλια: