Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ" ΚΑΙ "ΕΘΝΙΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗ" !

Επί τρεις ώρες - το μαρτυρούν οι ναυτικοί των ελληνικών πλοίων που συμμετείχαν στην νηοπομπή αλληλεγγύης - εκλιπαρούσαν για οδηγίες από το υπουργείο Ναυτιλίας:
«Οι Ισραηλινοί μας ζητούν να παραδώσουμε ελληνικό πλοίο, τι να κάνουμε;»,
ήταν η κραυγή αγωνίας προς την κυβέρνηση. Πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση που, την ίδια στιγμή, έκανε κοινά αεροπορικά γυμνάσια με το Ισραήλ. Πρόσφερε την ελληνική επικράτεια ως πεδίο βολής για να εκπαιδεύονται οι «πειρατές» του Τελ Αβίβ, που εκείνη τη στιγμή έκαναν ρεσάλτο στα ελληνικά πλοία!


Οι ναυτικοί, μάταια, προσπαθούσαν. «Σιγή ασυρμάτου» από την άλλη άκρη της γραμμής! Απάντηση δεν πήραν ποτέ!
Ελληνικά πλοία, στα διεθνή ύδατα - ελληνικό έδαφος, δηλαδή - καταλήφθηκαν και καταπατήθηκαν!

Και η κυβέρνηση τι έκανε;
Αφού η «εισβολή» στο ελληνικό έδαφος συνετελέστη, το πρωί, όταν πια η επιχείρηση είχε ολοκληρωθεί, η κυβέρνηση των Ιμίων, της Μαδρίτης και του Οτσαλάν κάλεσε τον Ισραηλινό πρέσβη στο υπουργείο Εξωτερικών και του ζήτησε «διευκρινήσεις»! Παρακάλεσε να τις δοθούν ...λεπτομέρειες για το πώς το έκαναν! Για το πώς ακριβώς, δηλαδή, καταλήφθηκε ελληνικό έδαφος!

Είναι προφανές: Η κυβερνητική αντίδραση σε όσα έλαβαν χώρα στη Γάζα ήταν μια ακόμα «μάχη». Του αυτού είδους με τις υπόλοιπες «μάχες», εκείνες που δίνει η κυβέρνηση στα τραπεζώματά της με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, για την ανάκτηση της ...«περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας»!

"Ρ" , 01/06/2010

....



Δεν υπάρχουν σχόλια: