Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

ΠΑΜΕ ΡΟΔΟΥ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ PARADISE MARE - ιδιοκτησίας Ν. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Καταγγέλουμε την προκλητική στάση διευθυντικών στελεχών του ξενοδοχείου Paradise Mare (όμιλος ΈντοναAldemar ιδιοκτησίας Αγγελόπουλου) που προσπάθησαν με ωμές απειλές και προπηλακισμούς να εμποδίσουν την είσοδο σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, εκλεγμένα μέλη της Διοίκησης του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων και του Εργατικού Κέντρου Ρόδου.
Μάλιστα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που γινόταν στο εστιατόριο προσωπικού ο διευθυντής διέταξε το προσωπικό να αποχωρήσει. Δεν ακολούθησε βέβαια κανείς.
Η εργοδοσία ξεκαθάρισε ότι πρόβλημα έχει μόνο με το ΠΑΜΕ και πως κατά τη γνώμη τους το ΠΑΜΕ δεν έχει δικαίωμα να επισκέπτεται εργασιακούς χώρους.
Οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη επιχείρηση ζουν στο πετσί τους τι σημαίνει σύγχρονη δουλεία. Παρόλο που οι πληρότητες του ξενοδοχείου είναι πέρα από κάθε προσδοκία σε μεγάλη μερίδα εργαζομένων οφείλεται ακόμη από την περσινή σαιζόν η άδεια και το επίδομα αδείας. Τακτικό είναι το φαινόμενο των καθυστερήσεων στις πληρωμές, οι απλήρωτες υπερωρίες, οι προσωπικές συμφωνίες. Στους περίπου 400 εργαζόμενους που απασχολούνται στη συγκεκρινένη μονάδα οι 85 είναι “σπουδαστές” των 300 ευρώ. Αρκετοί χώροι παρακολουθούνται από κάμερες ενώ συχνά πυκνά υποβάλλονται οι εργαζόμενοι σε σωματικό έλεγχο.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ ιδιοκτησία του οποίου είναι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο δείχνει το δρόμο. Έτσι θέλουν το σύγχρονο εργάτη. Φτηνό, απλήρωτο με αβέβαιη και εξοντωτική δουλειά και με σκυμμένο το κεφάλι.
Ξεκαθαρίζουμε! Απειλές και τρομοκρατία δεν περνάνε στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και στο ΠΑΜΕ. Τέτοιου είδους πρακτικές αντί να μας φοβίζουν μας πεισμώνουν ακόμη περισσότερο.
Οι συνάδελφοι ξενοδοχοϋπάλληλοι που βιώνουν καθημερινά την τρομοκρατία, την ανασφάλεια, τις συνθήκες γαλέρας στους χώρους δουλειάς να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.


...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το κυριώτερο είναι αυτό που λες:

Οι εργαζόμενοι να βγάλουν επιτέλους τα σωστά συμπεράσματα.
Αλλιώς μας περιμένουν μαύρες ... κατάμαυρες μέρες !

Καλημέρα και Καλό Σαββατοκύριακο !

Aristera sti Mitilini είπε...

ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΚΥΡ ΠΑΝΤΕΛΗΔΕΣ" ΑΝΗΣΥΧΩ...

ΚΑΛΟ Σ/Κ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ