Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ Σ.Α.Σ.

Επιστολή διαμαρτυρία των δημάρχων της Ικαρίας, σχετικά με τα δρομολόγια καλοκαιρινής περιόδου στο νησί, προς το αρμόδιο υπουργείο και στο Σ.Α.Σ (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών).






ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Άγιος Κήρυκος 28/05/2010
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Αρ. Πρωτ.: 727
ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
Τ.Κ 83300
ΤΗΛ: 2275350401, FAX: 2275350424
Προς: 1) Υπουργείο οικονομίας ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας,
(υπ οψιν Γενικού Γραμματέα κου Ιωάννη Δρυμούση)
2) Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών

Κύριε Γενικέ
Σχετικά με δρομολόγια της καλοκαιρινής περιόδου στον νομό Σάμου να τονίσουμε για μια ακόμα φορά πώς ουσιαστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε θα δοθεί με την δρομολόγηση και ενός δευτέρου πλοίου.
Γιατί η προοπτική να εξυπηρετηθεί όλος ο νομός με ένα μόνο πλοίο που θα προσεγγίζει και αλλά νησιά προηγουμένως αντιλαμβάνεστε πως δημιουργήσει για μια ακόμα φορά σοβαρότατα προβλήματα στην τουριστική κίνηση του καλοκαιριού και στα τρία νησιά του νομού Σάμου.

Σχετικά με την προτεινόμενη τροποποίηση των δρομολογίων της μοναδικής πλέον εταιρείας που εξυπηρετεί τον νομό Σάμου σας τονίζουμε τα ακόλουθα.
Φέτος το καλοκαίρι αν εγκρίνετε την προτεινομένη τροποποίηση δρομολογίων του ¨Νήσος Μύκονος¨ στην επαρχία Ικαρίας αλλά και στη Σάμο, θα επηρεαστούν αρνητικά ο τουρισμός, η συνθήκες εργασίας, ακόμα και οι προσωπικές σχέσεις.
Οι ώρες άφιξης έχουν προγραμματισθεί (χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι συνθήκες των χερσαίων συγκοινωνιών του νησιού μας και οι ενδεχόμενες καθυστερήσεις) για τις 04:30 – 05:00 το πρωί στην Ικαρία θέτοντας με αυτό τον τρόπο την ζωή σχεδόν όλων μας σε μια ιδιόμορφη ομηρία.

Οι επιπτώσεις θα είναι σοβαρές στο Τουρισμό αφού εκτός του ότι χάνουμε το πλεονέκτημα ενός γρήγορου συμβατικού πλοίου, (το ¨Νήσος Μύκονος¨ θα εκτελεί το δρομολόγιο σε εφτά τουλάχιστον ώρες αφού η «κρουαζιέρα» συμπεριλαμβάνει τη Σύρο και την Μύκονο). Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις όπως αντιλαμβάνεστε θα λειτουργήσουν ως αντικίνητρο για τη προσδοκώμενη τουριστική δραστηριότητα, στην οποία βασίζεται το μεγαλύτερο μέρος της τοπικής οικονομίας.
Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις στις ώρες των δρομολογίων θα μπορούσαν να εφαρμοσθούν στο δρομολόγιο της παρασκευής δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες για να επισκεφθούν τα νησιά μας τα Σαββατοκύριακα.

Κατόπιν αυτών σας καλούμε να μην εγκρίνετε την τροποποίηση των δρομολογίων για όλες τις ημέρες της εβδομάδας (τουλάχιστον κατά τους κρίσιμους θερινούς μήνες ) έτσι ώστε να προσεγγίζονται και τα δυο λιμάνια του νησιού σε χρόνο ταξιδιού όχι μεγαλύτερο από αυτόν που αποδεδειγμένα τα τελευταία χρόνια δημιούργησε μια διαφορετική κατάσταση στην επισκεψιμότητα του νησιού.
Όλα αυτά τέλος πρέπει να συνδυάζονται με ώρες άφιξης στην Ικαρία που δεν θα λειτουργούν ως αντικίνητρο για την τουριστική οικονομία του νησιού.
Αυτό που προτείνουμε και πιστεύουμε ότι δικαιούμαστε ως πολίτες αυτής της ακριτικής γωνιάς της χώρας μας είναι η εφαρμογή της ισονομίας τουλάχιστον στο ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με σύγχρονα πλοία.

Σε διαφορετική περίπτωση κύριε γενικέ θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποιος αποφάσισε ότι οι επαγγελματίες γενικότερα και ειδικότερα όσοι δραστηριοποιούνται στο τουρισμό, καταδικάζονται σε οικονομικό μαρασμό όπως θα συμβεί σίγουρα αν συνεχιστεί και τη θερινή περίοδο αυτή η κατάσταση.

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΤΙΜΗ
ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ: ΣΠΥΡΟΣ ΤΕΣΚΟΣ
ΕΥΔΗΛΟΥ: ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΟΣ
ΡΑΧΩΝ: ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΚΑΡΟΥΤΣΟΣ

...


Δεν υπάρχουν σχόλια: