Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

1 ΣΤΑ 4 ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Το τεράστιο πρόβλημα των ελλείψεων σε έμψυχο και άψυχο υλικό στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Μυτιλήνης, επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. Όπως τονίζει, είναι σημαντικό πρόβλημα ειδικά για τα νέα ζευγάρια, αλλά και γενικότερα για τις εκατοντάδες οικογένειες που έχουν παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος πως μόνο 1 στις 4 οικογένειες που έκαναν αιτήσεις για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, θα στείλουν τα παιδιά τους σε σταθμό, αφού τόσες ανάγκες μπορούν να καλύψουν οι υποδομές που υπάρχουν στο Δήμο Μυτιλήνης, τόσο σε επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, όσο και στις εγκαταστάσεις. Και γι' αυτό «ευθύνες βαρύνουν τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που προχώρησαν και προχωρούν προγραμματισμένα σε συστηματικές μειώσεις των κοινωνικών δαπανών».

Άμοιρος ευθυνών όμως δεν είναι και ο Δήμος Μυτιλήνης, «η δημοτική αρχή, τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη, που δεν ανέδειξαν το πρόβλημα, ανήμπορες να αντιδράσουν λόγω των προεκλογικών δεσμεύσεων για το χρίσμα».
Όλα αυτά τα προβλήματα, συνεχίζει η ανακοίνωση, «και η ανάγκη των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους για δωρεάν προσχολική αγωγή, μπορεί να ικανοποιηθεί μέσα από την πάλη για δωρεάν δημόσια προσχολική αγωγή, που θα είναι αποκλειστικά υποχρέωση του κράτους: Κρατικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της εκπαίδευσης, κατάργηση των τροφείων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και αυτών που έληξε η σύμβασή τους». Επίσης, απαιτούνται «μαζικές προσλήψεις προσωπικού, άνοιγμα νέων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, με προτεραιότητα τις λαϊκές συνοικίες όπου μένουν εργαζόμενοι».


.....



Δεν υπάρχουν σχόλια: