Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

ΞΕΦΤΙΛΑ !

Είναι απίστευτο και όμως το ζούμε σήμερα κι αυτό - να επαίρεται η ΓΣΕΕ και να σεμνύνονται οι άσπονδοι φίλοι της Επιχειρηματίες για τις αυξήσεις που ΘΑ δοθούν στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και οι οποίες σε βάθος τριών ετών θα είναι της τάξεως του 1,1%, κατά μέσο όρο για τα τελευταία τρία χρόνια!
Δηλαδή, αν ένας εργαζόμενος παίρνει 800 ευρώ το μήνα, θα απολαύσει μια μηνιαία αύξηση στο εισόδημά του της τάξεως των 8 ευρώ! Δηλαδή.. τέσσερις καφέδες! Σε μια εποχή μάλιστα που ο πληθωρισμός κινείται κοντά στο 6%!
Ο ορισμός δηλαδή της ξεφτίλας και της εξαθλίωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Και κανένα κόμμα δεν φάνηκε να αντιδρά τουναντίον δήλωσαν ικανοποιημένα από την εξέλιξη αυτή πλην του ΚΚΕ και του Συνασπισμού. Κατά τη γνώμη μου, θα ήταν προτιμότερο να μη δοθούν καθόλου αυτές οι αυξήσεις ή οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να τις αρνηθούν - για να μην πω να τις πετάξουν στα μούτρα των «ων απεργάσαντο» αυτή την εξευτελιστική ελεημοσύνη.

Δεν βρίσκομαι, ούτε μπορώ να βρεθώ τώρα ξαφνικά στα.. ξεκούδουνα στον πολιτικό χώρο του ΚΚΕ δεν είχα τα κότσια να το κάνω νέος, θα το κάνω τώρα; Αλλά έχω την αίσθηση και θέλω να το πω και δημόσια, ότι το κόμμα αυτό στηρίζει ιδίως τον τελευταίο καιρό της βάρβαρης λιτότητας - με καθαρότητα, συνέπεια και αταλάντευτη αγωνιστική επιμονή τα δίκαια και τις κατακτήσεις της ανυπεράσπιστης εργατικής τάξης, παρά τις συκοφαντίες και αιτιάσεις που πανταχόθεν δέχεται.
Πολλοί το κατηγορούν για έλλειψη πολιτικής ευθύνης, για ασκήσεις επαναστατικής ετοιμότητας καθώς και για υπερβάλλοντα κομματικό πατριωτισμό!.. Λες και οι κοινωνικοί αγώνες και οι μάχες κερδίζονται με «δεκάρικους» πανηγυρικούς ή με ρεβεράντζες και διπλωματικά χαμόγελα σε πολυτελή σαλόνια ή με ξέκωλες πορνοστάρ σε μνημεία της πολεμικής αρετής των Ελλήνων.

Αν δεν ήταν το ΚΚΕ και γενικώς η Αριστερά, μπροστάρης στις τωρινές απεργίες και πορείες, η συμμετοχή θα περιγραφόταν παραστατικότατα από τη φράση του επτανήσιου σκωπτικού ποιητή «αραία αραία νάμαστε καμιά σαρανταρέα». Διαφωνώ με πολλά απ όσα το ΚΚΕ υποστηρίζει, αλλά αν οι επαναστάσεις και τα κινήματα δε κουτσνίζιν έστου τσι κουματέλ δεν είναι επαναστάσεις, είναι κουνήματα- και μάλιστα.. ροζ!

Του Ηλ. Κουρτζή, εφημ. "Δημοκράτης"
(Οι επισημάνσεις έγιναν από εμάς)


Σχόλιο Aristera sti Mitilini: Και όμως !!! καιρός είναι να γίνει το βήμα... Ποτέ δεν είναι αργά να βρεθεί κάποιος μαζί, έστω και αν δεν συμφωνεί σε όλα, με το ΚΚΕ. Όσο για τα "κότσια", αυτά είναι πολύ εύκολο να υπάρξουν...



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα πρέπει άνθρωποι σαν τον επιστολογράφο που αναφέρετε, να σκύψουν λίγο στην Ιστορία !

Και τότε ... το 1940 ... πολλοί δεν συμφωνούσαν με το ΚΚΕ, αλλά τόλμησαν και έκαναν το βήμα να συνεργαστούν μαζί του ... να δημιουργηθεί η εποποιία του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, για να απελευθερωθεί η χώρα μας από τον φασισμό και τον ναζισμό !

Δεν υποννοώ ότι και σήμερα έτσι έχουν τα πράγματα ...
ΤΟ ΛΕΩ ΕΥΘΕΩΣ !

Εποχή του ΄40 έχουμε και πάλι και χρειάζεται ένα Νέο Μέτωπο με τους Κομμουνιστές και τους άλλους Αγωνιστές για να ξανααπελευθερώσουμε τη χώρα μας από την καινούργια κατοχή του ΔΝΤ και της ΕΕ !

Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο το καλύτερο για όλους ...