Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΛΗΜΝΟΥ

Την απόλυση επτά εργαζομένων στο Δήμο Μύρινας Λήμνου, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Λήμνου, σημειώνοντας πως «εντάσσεται στον αντιδραστικό νόμο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και στις απαιτήσεις της ΕΕ, της τρόικας, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τις συνεπικουρούμενες πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν το νόμο, οδηγώντας τους απολυμένους εργαζόμενους, όλοι πρώην ελεύθεροι επαγγελματίες, σε απόγνωση και οικονομικό αδιέξοδο, στερώντας τους το αναφαίρετο δικαίωμα για μόνιμη εργασία».

Οι εργαζόμενοι δούλευαν στο δήμο από τις αρχές του χρόνου μετά από διαγωνισμό που έγινε και αφού ανακοινώθηκαν τα προσωρινά και στη συνέχεια τα οριστικά αποτελέσματα του ΑΣΕΠ που ενέκριναν τις προσλήψεις τους ως μόνιμο προσωπικό. Το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών όμως έδωσε εντολή (και) στο δήμο στις αρχές του καλοκαιριού - στο όνομα της απόφασης για πάγωμα προσλήψεων στο δημόσιο το 2010 - να μη δουλεύουν οι εργαζόμενοι υποστηρίζοντας ότι έχει δικαίωμα να τους προσλάβει κατά τη διάρκεια των ετών 2011 - 2013.

Το Σωματείο, καταγγέλλει και την απαράδεκτη στάση της ΚΕΔΚΕ και της πλειοψηφίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων, να μη γίνει καμιά απόλυση εργαζομένων με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Και σημειώνει: «Η κυβέρνηση, ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις, για επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων για όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και υλοποίηση των αντιδραστικών αλλαγών που οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και διάσπαση του ενιαίου δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας και Υγείας με επιβολή νέων φόρων. Ενώ η επίθεση από την κυβέρνηση συνεχίζεται, οι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιούν κατά γράμμα την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων».
Καταλήγει, επισημαίνοντας: «Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό να συσπειρωθούν στις γραμμές του ΠΑΜΕ για την αντιμετώπιση της αρνητικής κατάστασης, ανοίγοντας το δρόμο για λαϊκή οικονομία και εξουσία».


.....


Δεν υπάρχουν σχόλια: