Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Εργαζόμενοι και Συνταξιούχοι, μικροεπαγγελματίες και μικροί αγρότες, νέοι και νοικοκυρές, σπουδαστές και άνεργοι, συμπολίτες και κάτοικοι της Λαυρεωτικής.



Η Λαϊκή Συσπείρωση Λαυρεωτικής συγκροτήθηκε από όλους εμάς που έχουμε αποφασίσει να αντισταθούμε σθεναρά στην συντονισμένη όσο και πρωτοφανή επίθεση Ευρωπαϊκής Ένωσης, Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν έμπρακτα αυτή την επίθεση (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ).

Μια επίθεση που όλοι μας τη βιώνουμε και την αισθανόμαστε ως στοχοπροσηλωμένη και άγρια προσπάθεια να μας πάρουν πίσω όλα αυτά που εδώ και αιώνες κατακτήσαμε με ποταμούς αίματος, θυσίες, προσπάθειες και ακούραστη εργασία.
Το εισόδημά μας, τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα καταρρέουν κάτω από την ανελέητη επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου και των ντόπιων υπηρετών του. Ο δημόσιος χαρακτήρας της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας κινδυνεύουν να γίνουν νεκρό γράμμα κάτω από τις επιταγές του Καλλικράτη. Ο οργανωμένος χώρος κατοικίας μας με ελεύθερους χώρους, με περιβάλλον προστατευμένο, με θάλασσες καθαρές και παραλίες ελεύθερες γίνεται πεδίο ασύδοτης και ανεξέλεγκτης δράσης του μεγάλου κεφαλαίου και του μοναδικού του σκοπού: του με κάθε τρόπο κέρδους!

Στη Λαϊκή Συσπείρωση Λαυρεωτικής συναντιώμαστε όλοι όσοι από τον τόπο μας στηρίζουμε την αποφασιστική αντίσταση κατά της καθολικής επίθεσης που δεχόμαστε και της αντιλαϊκής λαίλαπας που ξετυλίγεται όλο και σφοδρότερη μπροστά στα μάτια μας. Τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Λαυρεωτική στηρίζει το ΚΚΕ, όπως και παντού στην Ελλάδα όπου όλοι οι συνδυασμοί αντίστασης και πάλης κατεβαίνουν με το κοινό όνομα της Λαϊκής Συσπείρωσης, τόσο σε δημοτικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας. Στη Λαϊκή Συσπείρωση που φιλοδοξούμε να γίνουμε ο αγωνιστικός πόλος αντίστασης στην αντιλαϊκή θύελλα στο χώρο της παλιάς τοπικής αυτοδιοίκησης που τώρα έχει μετατραπεί πλήρως σε τοπική διοίκηση, δηλαδή παράρτημα της κυβέρνησης, έχουν θέση και λόγο όλοι όσοι συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ, στη συσπείρωση των επαγγελματοβιοτεχνών (ΠΑΣΕΒΕ), στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, την αγωνιστική συσπείρωση των μικρομεσαίων αγροτών (ΠΑΣΥ), τις αγωνιστικές οργανώσεις των γυναικών, των εργατών του λαϊκού πολιτισμού, τοπικά ή κλαδικά που συντονισμένα στέλνουν μήνυμα ενότητας και προοπτικής για τη ζωή που μας αξίζει μέσα από ένα φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης.

Αλλά θέση έχουν και όσοι αναγνωρίζουν ξεκάθαρα πως μόνο ο δρόμος της αντίστασης και της λαϊκής αντεπίθεσης μπορεί όχι μόνο να αποκρούσει την φοβερή επίθεση που δεχόμαστε ως λαός και εργαζόμενοι, αλλά και να αντιστρέψουμε το κλίμα και να επιτύχουμε αποφασιστικές νίκες και κατακτήσεις που θα μας ανοίξουν τον δρόμο για μια άλλη κοινωνία, την κοινωνία της Λαϊκής εξουσίας και οικονομίας. Έχουμε ανοικτό μέτωπο πάλης και αγώνα εκτός από την ΕΕ, την κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές και ενάντια στις δυνάμεις που διαχειρίζονται δεκάδες χρόνια τώρα τους δήμους και τις κοινότητες της Λαυρεωτικής, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Επίσης ανοικτό μέτωπο έχουμε και με τους συνδυασμούς που ζητούν να γίνουν νέοι διαχειριστές της παλιάς πολιτικής, γιατί με τη συνολική στάση τους ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για να περάσουν τα μέτρα που μας καταστρέφουν τη ζωή και απειλούν το μέλλον μας, γιατί ανέλαβαν το αντιλαϊκό καθήκον να καθησυχάσουν το λαό, την ώρα που έπρεπε να μας αφυπνίσουν όλους αγωνιστικά, γιατί ακόμα και τώρα τολμούν να χωρίζουν τα λαϊκά προβλήματα σε γενικά και τοπικά. Τα οποία λεγόμενα τοπικά αναλαμβάνουν να «λύσουν» με το μαγικό ραβδί τους, τις δημόσιες σχέσεις και τους σκοτεινούς μηχανισμούς τους χάριν των πολιτών, των κατοίκων και των πολυπληθών μόνιμων και μη παραθεριστών της Λαυρεωτικής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν είναι μια ακόμα παράταξη, μια από τα ίδια που θα καθησυχάζουμε το λαό και θα αποφασίζουμε για αυτόν, χωρίς αυτόν. Θέλουμε και είμαστε αποφασισμένοι οι υποψήφιοί μας, αλλά και όλοι εμείς που στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια να μπουμε μπροστά σε όλες τις μάχες που έρχονται για καλύτερες ημέρες, να οργανώσουμε την αντίσταση όλων μας, χωρίς να υποκαταστήσουμε τη λαϊκή δράση και συμμετοχή. Σας απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα για να έλθετε όλοι κοντά μας να συζητήσουμε για τα λαϊκά προβλήματα, τις λύσεις που επεξεργαστήκαμε και σας προτείνουμε για αυτά και φυσικά τους τρόπους για να ενεργοποιηθεί συνολικά ο λαϊκός παράγοντας και να κερδίσουμε τη ζωή που μας ανήκει.

Επικεφαλής του συνδυασμού που θα διεκδικήσει στην Λαυρεωτική τον νέο δήμο που απαρτίζεται από το Λαύριο, την Κερατέα και τον Άγιο Κωνσταντίνο (Καμάριζα) είναι ο Αποστόλης Παμφίλης βιοτέχνης, 58 ετών και στέλεχος του κινήματος των ΕΒΕ.

Λαυρεωτική, Αύγουστος 2010




Δεν υπάρχουν σχόλια: