Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

Ανακοίνωση του ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι, νέοι και νέες, αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ,
φτωχομεσαίοι αγρότες,
Μετά από 36 χρόνια εναλλαγής στην εξουσία των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., σήμερα η χώρας μας, ο νομός μας, οι εργαζόμενοι του Νομού μας βρίσκονται περισσότερο από ποτέ στην πιο δύσκολη κατάσταση.
Η ανεργία μαστίζει χωρίς εξαιρέσεις, με πρώτα θύματα τους νέους και τις γυναίκες. Χιλιάδες είναι πλέον οι άνεργοι στο Νομό, χιλιάδες είναι αυτοί που αντικρίζουν την ανεργία να βρίσκεται έξω από το σπίτι τους.
Η πλειοψηφία των εργαζομένων στις κατασκευές (ότι σχετίζεται με οικοδομή) είναι άνεργοι, οι υπάλληλοι που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, ομαδικά πλέον παίρνουν το δρόμο της ανεργίας. Οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές εργασίας στο δημόσιο τομέα και ΟΤΑ είναι πλέον θέμα ημερών για να μπούνε και αυτοί στην ουρά των ανέργων και μάλιστα απλήρωτοι. Το αγροτικό εισόδημα συνεχώς συρρικνώνεται και με τις τιμές που έχουν τα αγροτικά προϊόντα, αλλά και η συνεχόμενη ανοδική πορεία των τιμών στα αγροτικά εφόδια ζωοτροφές, φυτοφάρμακα, λιπάσματα κλ.π. θα οδηγήσουν πολλούς φτωχομεσαίους αγρότες να ψάχνουν δουλειά, γιατί θα έχουν χρεοκοπήσει. Η αγορά και γενικά πολλοί αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση μαζί με την Τρόϊκα, ήδη βρίσκονται σε χρεωκοπία και χάνουν ότι έχουν υποθηκεύσει στις τράπεζες.

Η νεολαία μας αποφοιτώντας από το πανεπιστήμιο, τα ΤΕΙ, τις άλλες τεχνικές και επαγγελματικές σχολές, παραμένουν άνεργοι, χωρίς να βλέπουν προοπτική στο άμεσο μέλλον, πλην αυτών που έχουν “μπάρμπα στην Κορώνη”.
Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες όλο και περισσότερων φαινομένων ακραίας φτώχειας, και οικονομικής εξαθλίωσης λαϊκών νοικοκυριών.
Η κατάσταση αυτή χειροτερεύει περισσότερο με τα νέα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση με την Τρόϊκα την συναίνεση της Ν.Δ. και την στήριξη του ΛΑΟΣ.
Αυτοί όλοι μαζί εργάζονται, συσκέπτονται αδιάκοπα, για τη στήριξη των μονοπωλιακών ομίλων, των τραπεζών, των εφοπλιστών και γενικά των κεφαλαιοκρατών. Σε μας δεν μένει άλλο από το να αντιδράσουμε. Να μην υποταχθούμε στη μοίρα. Να μην παραδοθούμε άνευ όρων στις επιταγές της κυβέρνησης, της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που εκπροσωπούν τα άνομα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Δεν είναι η μοίρα μας το διαρκές μνημόνιο και να γινόμαστε στυλοβάτες με την ανοχή μας των συμφερόντων των τραπεζιτών και των μονοπωλιακών ομίλων.
Δεν είναι μοίρα της νεολαίας η ανεργία, η φτώχεια, το αβέβαιο μέλλον.
Δεν είναι η μοίρα των εργαζομένων οι απολύσεις και η δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα.
Δεν είναι η μοίρα του λαού μας ο απαγχονισμός, γιατί η απληστία των μονοπωλίων μέσω των πολιτικών των κυβερνήσεων τους, τους οδηγεί εκεί.
Δεν είναι μοίρα μας να σταματάμε τα παιδιά μας από το Πανεπιστήμιο γιατί δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα.
Δεν είναι μοίρα των παιδιών μας να παρακαλούν για μια θέση μισθοφόρου και να γυρνάν όπου γης υπάρχει πόλεμος, για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.
Δεν είναι μοίρα μας να μην μπορούμε να πληρώσουμε το πετρέλαιο για να ζεσταθούμε.
Δεν είναι μοίρα μας να μην μπορούμε να γιατρευτούμε σ’ ένα δημόσιο νοσοκομείο, γιατί δεν έχουμε χρήματα και τέλος δεν είναι η μοίρα των νέων να μην μπορούν να φτιάξουν οικογένεια, γιατί βλέπουν το μέλλον αβέβαιο.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε, αυτό είναι το μήνυμα του Πολυτεχνείου που γιορτάσαμε πριν λίγες μέρες. Το μήνυμα της Εθνικής Αντίστασης, το μήνυμα της επανάστασης του 1821.
Είμαστε οι πολλοί και έχουμε την δύναμη στα χέρια μας αρκεί να το θελήσουμε.
Με αγώνα ενιαίο, μαζικό, αποφασιστικό, αγώνα ταξικό για να χρεοκοπήσει η πλουτοκρατία, για να πληρώσουν τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές τη δική τους κρίση. Αυτή είναι η δική μας απάντηση, ο δικός μας δρόμος.

Εργαζόμενες-εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, νέες
Συντονιστείτε με το ΠΑΜΕ γραφτείτε στα σωματεία σας, ενεργοποιήστε τα σωματεία σας, ο μόνος δρόμος ο δικός μας, ο δρόμος που τρομάζει αυτούς που επιβουλεύονται τα δικαιώματα μας.
πηγή: lesvosnews.gr
...

Δεν υπάρχουν σχόλια: