Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ «ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ» ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Στη γραμμή του πρωθυπουργού και αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου ο βουλευτής της Σάμου Π. Βαρδίκος. Ο πρώτος, αφού φίλησε «κατουρημένες ποδιές» της Μέρκελ και του Σαρκοζί, καταγγέλλοντας διεθνώς τους Έλληνες ως τεμπέληδες και καλοπερασάκηδες, για να …πετύχει να μας φορέσουν τη θηλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, «καταγγέλλει» τώρα τη Μέρκελ και λέει ότι δεν θα δεχθεί άλλες πιέσεις.

Ο δεύτερος αφού στηρίζει με νύχια και με δόντια την πολιτική της πιο άγριας επίθεσης των «αγορών» κατά των εργαζομένων, αφού έχει ψηφίσει ανεπιφύλακτα ό,τι πιο αντιδραστικό υπάρχει για την πλήρη απελευθέρωση των μεταφορών – συγκοινωνιών, αφού ψήφισε το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής», τώρα καταθέτει μια ερώτηση στη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό… με την οποία καταγγέλλει τα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τα πανάκριβα αεροπορικά που θα γίνουν – όπως λέει – ακριβότερα αν συγχωνευθούν Ολυμπιακή και Aegean.

Απολαύστε όμως το κείμενο της Ερώτησης: (οι υπογραμμίσεις δικές μας):

«Ερώτηση: Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
ΘΕΜΑ: «Αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σάμου»

Κύριε Υπουργέ,
Οι περισσότεροι από τους σημερινούς επιβάτες που ταξιδεύουν στην αεροπορική γραμμή Αθήνας-Σάμου πληρώνουν 160€, την ίδια στιγμή που οι αεροπορικές εταιρείες διαφημίζουν τα ταξίδια τους προς τη Γερμανία με 59€, με όλους μάλιστα τους φόρους.
Όσοι θα ταξιδέψουν με τα 59€ θα «γνωρίσουν τον χειμώνα» στη Γερμανία που είναι γεμάτος εμπειρίες, όπως λέει και το σχετικό μήνυμα. Όσοι Σαμιώτες πληρώνουν σήμερα 160€ για να επισκεφτούν την Αθήνα και σύντομα πάνω από 200€ όταν συγχωνευτούν η OLYMPIC AIR και η AEGEAN, ταξιδεύουν, κυρίως, για επαγγελματικές ή άλλες υποχρεώσεις ή την υγεία τους.
Με μία ναυτιλιακή εταιρεία να εξυπηρετεί σήμερα τη γραμμή Σάμος-Πειραιάς και με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια κατά 40% ακριβότερα από ανάλογους προορισμούς και με ακριβά αεροπορικά εισιτήρια που σύντομα θα γίνουν ακριβότερα, μέσα στην οικονομική πραγματικότητα που βιώνει η χώρα, κατανοείτε τι μας περιμένει.

Τούτων δοθέντων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Θα αναλάβει πρωτοβουλίες που θα αντιμετωπίσουν την θύελλα που έρχεται, με ρυθμίσεις που η σημερινή νομοθεσία επιτρέπει όπως επιδοτήσεις σε ακτοπλοϊκές και αεροπορικές γραμμές ή ρυθμίσεις που νέοι νόμοι θα μπορούν να επιφέρουν;
Διαφορετικά, το 2012 που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ενσωμάτωσή της Σάμου στο ελληνικό κράτος, το Βερολίνο θα είναι 4 φορές πιο κοντά από την πρωτεύουσά μας! Και αυτό το καταφέρνουν οι «νόμοι της αγοράς», όταν αφήνονται ελεύθεροι και ασύδοτοι
».

Κατόπιν τούτων, τρία τινά συμβαίνουν:
α) Μας δουλεύει χοντρά (;) ο κ. βουλευτής (πράγμα σύνηθες για το κόμμα του)
β) Έλαβε το πραγματικό μήνυμα των εκλογών (;) και τα πανηγυρικά χαιρετιστήρια είναι απλώς για «ξεκάρφωμα».
γ) Γνωρίζει κάτι που μας κρύβουν; Ότι σύντομα θα επικαλεστούν εθνικούς λόγους να μας πάνε σε πρόωρες εκλογές και παίρνει τα μέτρα του, να σώσει ό,τι μπορεί να διασωθεί.

Διαλέγετε και παίρνετε!!!
από την "Χαραυγή" Σάμου (www.xaravgi-samos.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: