Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Π.Ε.Κ.: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΙΖΟΥΝ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Την ίδια στιγμή που για να εξεταστεί κάποιος ασθενής στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, χρειάζεται να περιμένει 3 μήνες στην ουρά.
Την ίδια στιγμή που όποιος ασθενής δεν έχει να πληρώσει τις εξετάσεις, ή το χαράτσι των 5 ευρώ, βρίσκει κλειστές τις πόρτες των Μονάδων Υγείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και των Κέντρων Υγείας.
Την ίδια στιγμή που έχει δρομολογηθεί το κλείσιμο των Κέντρων Υγείας της επαρχίας και μάλιστα το συγκεκριμένο Ερεσού-Αντίσης υπολειτουργεί, την πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ετοιμάζονται να την παραδώσουν σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, όπως πριν μέρες καταγγείλαμε τη συγκεκριμένη ΜΚΟ Praksis, που ετοιμαζόταν να αναλάβει δράση στο Βόρειο Αιγαίου.

Χωρίς ίχνος ντροπής κλιμάκιο κυβερνητικών παραγόντων, με επικεφαλής την Υφυπουργό κ.Ελπίδα Τσουρή και κλιμάκιο παραγόντων της Δημοτικής αρχής του Δήμου Λέσβου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δημήτρη Βουνάτσο, έστησαν φιέστα στο Κέντρο Υγείας Ερεσού-Αντίσσης, με την παράδοση ενός ασθενοφόρου.

Φωτογραφήθηκαν με φόντο τις ανοιχτές πόρτες του ασθενοφόρου, θέλοντας έτσι να σκεπάσουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης τους, για την πλήρη μετατροπή της υγείας, σε ακριβό εμπόρευμα και ενώ υπάρχει νοσοκομειακό ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Ερεσού-Αντίσης, αλλά και στο Κέντρο Υγείας Καλλονής χωρίς οδηγούς, που να εξασφαλίζουν όλες τις μέρες της εβδομάδος και όλο το 24ωρο ετοιμότητα, για οποιαδήποτε έκτακτα περιστατικά.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες της Λέσβου να απαντήσουν με αγώνες, στις προσπάθειες παραπλάνησης τους από τους διάφορους παράγοντες, που στηρίζουν και εξωραίζουν την συγκεκριμένη πολιτική που εφαρμόζεται και οδηγεί στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της Υγείας, μετατρέποντάς την από κοινωνικό αγαθό, σε εμπόρευμα.

Να απαιτήσουν και να διεκδικήσουν:
- Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών, οι εισφορές για το κλάδο υγείας. Κανείς ανασφάλιστος, άνεργος και τα μέλη της οικογένειας του, χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους, χωρίς καμιά προϋπόθεση.
- Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση.
- Να κοινωνικοποιηθούν τα μονοπώλια στην υγεία, στο φάρμακο, στη βιοϊατρική τεχνολογία.
- Δημιουργία κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής και διάθεσης φαρμάκου και βιοϊατρικής τεχνολογίας.
- Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων να περάσουν στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με πλήρη χρηματοδότηση.
- Προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού που να καλύπτουν τις ανάγκες των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.



ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


πηγή: lesvosnews.net

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: