Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ

«Δεν υποχωρούμε και δε συμβιβαζόματε με μετριοπαθείς λύσεις. Θέλουμε το εξαθέσιο σχολείο μας να παραμείνει εξαθέσιο και εμμένουμε σε αυτό».

Με τα παραπάνω λόγια στην ανακοίνωση που έβγαλε ο Σύλογος Γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μανταμάδου και η επιτροπή αγώνα δηλώνουν την απόφαση των γονιών αλλά και του συνόλου των κατοίκων του χωριού τους να μην κάνουν βήμα προς τα πίσω και να δικαιωθούν στον αγώνα να παραμείνει το σχολειό τους εξαθέσιο αλλά και να αναβαθμιστεί η εκπαίδευση που δέχονται τα παιδιά τους.

«Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Μανταμάδου, και η επιτροπή αγώνα που συστάθηκε ενάντια στην υποβάθμιση του σχολείου μας, δηλώνουμε πως συνεχίζουμε την κατάληψη, αποφασισμένοι να
μην ενδώσουμε στις προσπάθειες υποβιβασμού του σχολείου. Η προηγούμενη κινητοποίηση
που κάναμε ξεκίνησε τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου με αποχή των μαθητών από την εκπαιδευτική διαδικασία και κορυφώθηκε την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου με  κυλιόμενη κατάληψη. Σήμερα Δευτέρα 28 Μαρτίου το σχολείο τελεί ξανά υπό κατάληψη που θα συνεχιστεί αν δεν εκπληρωθούν τα αιτήματά μας.

Το νέο σχολείο που εισηγείται η κυρία Διαμαντοπούλου δε μας πείθει για τους παιδαγωγικούς του στόχους. Δε θα επιτρέψουμε στον σχολικό Καλλικράτη να αφανίσει τα σχολεία και τα χωριά μας.

Είμαστε όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι να νικήσουμε για το σχολείο που μας ανήκει.
Αντιστεκόμαστε στο ξεπούλημα της δημόσιας παιδείας και όλων των δημόσιων αγαθών προς όφελος των κερδοσκόπων. Ο εκπαιδευτικός προσανατολισμός των συγχωνεύσεων είναι η πρόφαση που χρησιμοποιούν οι εντεταλμένοι του υπουργείου για να δικαιολογήσουν τις περικοπές σε προσωπικό και σχολικές μονάδες. Δε σκοπεύουμε να πληρώσουμε εμείς το χρέος! Μέσα από συλλογικές δράσεις και πρωτοβουλίες θα παραμείνουμε ακέραιοι και δικαιωμένοι.

Σας καλούμε όλους και όλες να στηρίξετε τον δίκαιο αγώνα μας. Δεν υποχωρούμε και δε συμβιβαζόματε με μετριοπαθείς λύσεις. Θέλουμε το εξαθέσιο σχολείο μας να παραμείνει εξαθέσιο και εμμένουμε σε αυτό».


.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: