Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

15 ΙΟΥΝΗ - ΑΠΕΡΓΙΑ

15 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Απεργούμε και διαδηλώνουμε μαζικά με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ, και το ΜΑΣ, δυναμώνοντας το μήνυμα μας.

Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν πρέπει να περάσουν.

Όχι στα αντεργατικά τελεσίγραφα και στη διαρκή ανεργία και λιτότητα.

Δεν μπορούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας, δεν μπορούμε να ζούμε χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις έρμαια στα χέρια των εργοδοτών.

Δεν θα δουλεύουμε από ήλιο σε ήλιο για ένα κομμάτι ψωμί όποιες ώρες, όποιες ημέρες, όποιους μήνες, θέλει ο εργοδότης.

Δεν αποδεχόμαστε να επιδοτούνται με εκατομμύρια οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειες τους να μην έχουν τα αγοράσουν τρόφιμα, να τους κόβουν το φως, το νερό, το τηλέφωνο, να τους παίρνουν το σπίτι οι τραπεζίτες.

Δεν αποδεχόμαστε να μετατρέπουν τα σχολεία σε επιχειρήσεις και τα παιδιά μας να χτυπάνε επί χρόνια κλειστές πόρτες για μια κακοπληρωμένη θέση εργασίας .

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος που είναι δημιούργημα των καπιταλιστών και όχι των εργαζομένων.

Η απάντηση μας πρέπει να είναι:

• Η οργάνωση στο κλαδικό μας σωματείο, στον κάθε τόπο δουλειάς με σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα, για αλλαγή των συσχετισμών υπέρ του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος του ΠΑΜΕ, για να μεγαλώσει και να έχει αποτέλεσμα η σύγκρουση με τους εργοδότες και το αστικό κράτος, γιατί οι αγώνες που δεν στοχεύουν στους υπεύθυνους και στις αιτίες για τη βαρβαρότητα που ζούμε, δεν μπορούν να φέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα.

Ενιαία δράση των εργαζομένων ως κλάδος γιατί οι μειώσεις μισθών που επέβαλε το PRAKTIKER και η ALEX PACK στους εργαζόμενους θα τα επιβάλουν η μεγαλοεργοδοσία και το κεφάλαιο σε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο μας βάζοντας σε κάθε εργαζόμενο χωριστά το τρομοκρατικό δίλημμα χρεοκοπία ή βάρβαρα αντεργατικά μέτρα.

Κοινό μέτωπο και ενιαία δράση των εργαζομένων με τα άλλα λαϊκά στρώματα ενάντια σε κυβέρνηση και πολυεθνικές, αποδυνάμωση των κομμάτων του κεφαλαίου και των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου.

• Η διαμαρτυρία κατά της ανεργίας, ενάντια στη μείωση των μισθών, κατά των απολύσεων, για να έχει νόημα πρέπει να συνδέεται με την πάλη για να γίνουν λαϊκή,- κοινωνική περιουσία οι επιχειρήσεις όσο ανήκουν στους καπιταλιστές αυτοί θα καθορίζουν την οικονομία και την παραγωγή , που είτε βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης είτε κρίσης μειώνει τον αριθμό των εργαζομένων, τσακίζει μισθούς και δικαιώματα, δημιουργεί στρατιά ανέργων.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: