Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ν.Α.Τ. ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟ AQUA HERCULES

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ν.Α.Τ. ΛΕΣΒΟΥ

1 Ιούνη 2011

Οι δυνάμεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού που αποτελούν πλειοψηφία και στην ΠΝΟ, αποφάσισαν σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, να υπονομεύσουν τον αγώνα των ναυτεργατών, που αγωνίζονται ενάντια στην «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, για το δικαίωμα στη δουλειά με συγκροτημένα δικαιώματα, με αναστολή της κινητοποίησης στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «AQUA HERCULES».

Ανάγκη για κλιμάκωση του αγώνα με Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, αναδεικνύοντας ολόπλευρα την επίθεση που δέχονται οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι από την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου, που υπηρετεί η κυβέρνηση, οι πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός.

Κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ προωθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα με περικοπές μισθών - συντάξεων - επιδομάτων, κατάργηση ΣΣΕ, φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα, διάλυση της δημόσιας Υγείας - Παιδείας, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, κ.α.)

Στα σχέδια τους και η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και ιδιαίτερα του Πειραιά που είναι στρατηγικής σημασίας, συνδέεται με την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, διαμορφώνουν εργασιακό μεσαίωνα για ναυτεργάτες, λιμενεργάτες, εργάτες Ν/Ζ, στο στόχαστρό τους επίσης και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται μέσα και έξω από το λιμάνι.

Ο αγώνας ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου είναι ταξικός και σε αυτή την κατεύθυνση επιβάλλεται να συνεχίσουμε, με οργάνωση - συσπείρωση δυνάμεων σε κάθε εργασιακό χώρο, στις γειτονιές, να δυναμώσει το μέτωπο των ταξικών δυνάμεων ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ.

Καλούμε τους ναυτεργάτες την Παρασκευή 3 Ιούνη 2011, στην Πλατεία Σαπφους, στις 7.30 σε κινητοποίηση στα πλαίσια της δράσης του ΠΑΜΕ. Να αποτελέσει γενικό ξεσηκωμό την μέρα της συζήτησης στη Βουλή των νέων αντεργατικών μέτρων, να απαντήσουμε με Πανελλαδική - Πανεργατική Απεργία.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ,
ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ,ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ
 














Δεν υπάρχουν σχόλια: