Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΠΑΠΑΤΖΗΣ Ο ΝΕΟΤΕΡΟΣ...

Σήμερα θα επιχειρήσουμε μια μικρή και περιληπτική ιστορική αναδρομή των έργων και των λόγων του Πρωθυπουργού. Ξεκινάμε από πριν 3,5 χρόνια περίπου (διότι εαν πάμε πιο πίσω μάλλον θα χρειαστούμε ολόκληρο τόμο …)

2007, σχετικά με την πιθανή πώληση της ΔΕΗ: «Εμείς συμπαριστάμεθα στις προσπάθειες των εργαζομένων και όλων των προοδευτικών πολιτών που θέλουν αυτό το, μεγάλο για μας, απόκτημα της ΔΕΗ, να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο».

2008, για την πώληση του ΟΛΠ στην Cosco, σημειώστε ότι συμμετείχε και σε συναυλία εργαζομένων: «Είμαστε αντίθετοι με μια τέτοια ενέργεια. Θεωρούμε ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τον Πειραιά και τους εργαζομένους».

2009, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΘ: «είμαστε αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων. Ειδικά τώρα με τις κλιματικές αλλαγές, το νερό είναι ένας πολύτιμος πόρος και αγαθό, το οποίο πρέπει να προστατέψουμε».

 

2009 (ως πρωθυπουργός πλέον): «Λεφτά υπάρχουν», «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», «δικαιότερη κατανομή βαρών» και άλλα ωραία. Βέβαια τα λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν αλλά δεν είναι για όλους παρά μόνο για τους «φίλους» του.

2011: Δεν χρειάζεται να σας πούμε πόσα από τα παραπάνω υιοθετήθηκαν από τον Γ.Α.Π. και την κυβέρνησή του που έχει αναλάβει να «αλλάξει» τον τόπο προς όφελος των πολυεθνικών και εγχώριων μονοπωλίων και συγχρόνως να καταργήσει κάθε δικαίωμα μας για ζωή και δουλιά…

Θα συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε αυτή την κυβέρνηση; ή μήπως θα πιστέψουμε το νέο παραμύθι της συναίνεσης και την «ομόνοιας» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;


Aristeri Poria




Δεν υπάρχουν σχόλια: