Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οργανώσου στο Σωματείο σου, Σωματειακές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς

Η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας αφού κατάργησαν όσα δικαιώματα κατακτήθηκαν με αίμα, οδήγησαν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, καταδίκασαν στη φτώχεια και την εξαθλίωση τη λαϊκή οικογένεια. Δεν σταματάνε εδώ!!! Αυτοί που δημιούργησαν το χρέος σε καλούν να βάλεις πλάτη για τη σωτηρία τους. Απαιτούν με νέο αντεργατικό νόμο, να τους καταβάλουμε νέους φόρους – χαράτσια ισοπεδώνοντας ότι έχει μείνει όρθιο από το λαϊκό εισόδημα.

Το σωματείο σου σε καλεί να απαντήσεις οργανωμένα και αγωνιστικά στα άγρια μέτρα που μας καταδικάζουν οριστικά στη φτώχεια, συγκεντρώνοντας τα ειδοποιητήρια που επιβάλλουν τα χαράτσια, για να τα επιστρέψουμε όλα μαζί στην κυβέρνηση.

Συντάξου με το σύνολο της εργατικής τάξης και αξίωσε να πληρώσει η πλουτοκρατία. Το χρήμα που μαζεύει η κυβέρνηση δεν πάει σε μισθούς και συντάξεις, όπως γράφουν. Πάει για αποπληρωμή χρέους που δημιουργήθηκε από τις παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο. Όλα όσα είναι υποχρέωση του κράτους να παρέχει έχουν ήδη προπληρωθεί και με το παραπάνω.

Καθημερινά μας καλούν να συναινέσουμε στην σφαγή μας. Στα super market και τα πολυκαταστήματα η εργοδοσία κάνει τα πάντα για να μειώσει το «εργατικό κόστος», εκβιάζει για να υπογράψουμε ατομικές συμβάσεις εργασίας με μείωση ωρών και μείωση μισθού.

Στο όνομα της κρίσης καλούν τους εργαζόμενους στα SPRIDER να δεχθουν μείωση στον μισθό τους κατά 17%.

Οι εργαζόμενοι στα super market ΑΤΛΑΝΤΙΚ ήταν στο δρόμο και για μήνες απλήρωτοι.

Η εργοδοσία των super market LIDL, όπως και των καταστημάτων H&M προσπαθούν να καταργήσουν το οκτάωρο και να εφαρμόσουν ελαστικά ωράρια με μισθούς πείνας και μηδέν δικαιώματα.

Η εργοδοσία των MULTIRAMA μεταθέτει συνδικαλιστή, δείχνοντας τον φόβο της απέναντι στα ταξικά σωματεία.

Δεκάδες εμποροϋπάλληλοι στα μικρά καταστήματα του Πειραιά απολύθηκαν, εξαιτίας της πολιτικής που δυναμώνει τα πολυκαταστήματα και σπρώχνει στο κλείσιμο τα μικρά καταστήματα.

Εκμεταλλεύονται όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο, που ψήφισαν τα κόμματα της πλουτοκρατίας, προκειμένου να προφυλάξουν τα κέρδη τους.

Ο πόλεμος εναντία στους εργαζόμενους έχει ξεκινήσει. Θέλουν να καταργήσουν κάθε εργατικό δικαίωμα, να ρίξουν όσο πιο χαμηλά γίνεται την τιμή της εργατικής δύναμης.

Σε αυτή την μάχη κανείς μας δεν έχει το δικαίωμα να μείνει αμέτοχος.

Απέναντι στην πολιτική που καταδικάζει τους νέους εργαζόμενους να αμείβονται με μειωμένες αποδοχές, που σπρώχνει στην ανεργία δεκάδες εργαζόμενους και μετά τους δίνει ελεημοσύνη για επίδομα ανεργίας, δεν χωραει καθυστέρηση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: