Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ! ΝΑ ΜΑΛΑΜΑ ! : Για την απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ: ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ

Καταγγέλλουμε την απόφαση της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου ενάντια στις μαθητικές καταλήψεις. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις του ΠΑΜΕ, για το γενικότερο ρόλο των παρατάξεων ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ.
Να με ποιούς συναποφασίζουν στην ΟΛΜΕ οι παρατάξεις των Παρεμβάσεων και των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων.
Να ποιούς νομιμοποιούν πολιτικά, στο όνομα κοινών αποφάσεων, χωρίς ενιαίο και σταθερό ταξικό πολιτικό πλαίσιο.

Η απόφαση αυτή της ΕΛΜΕ Λέσβου αποτελεί μνημείο ωμής παρέμβασης ενάντια στο μαθητικό κίνημα. Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πρόσφατες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ, αλλά και τις σχετικές αποφάσεις της ΟΛΜΕ και δεκάδων ΕΛΜΕ.
Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διαθέσεις των εκπαιδευτικών της Λέσβου. Αφήνει υπονοούμενα και σχεδόν καλεί για εισαγγελικές παρεμβάσεις. Παροτρύνει γονείς και εκπαιδευτικούς για επιθέσεις ενάντια στους δίκαια αγωνιζόμενους μαθητές.
Υπάρχουν παραδείγματα «εκπαιδευτικών» πανελλαδικά που έσπευσαν να υλοποιήσουν τη γραμμή του υπουργείου και του σχετικού εισαγγελικού διατάγματος βιαιοπραγώντας εις βάρος μαθητών: στο 2ο ΓΕΛ Γαλατσίου ο υποδιευθυντής έσπασε το νάρθηκα μαθήτριας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά, στο 4ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης «αγανακτισμένος γονιός» έσπασε με τον κόφτη καρπό μαθητή κ.α.. Τέτοιους εκπαιδευτικούς θέλουμε;

Αυτοί οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι, έχουν ξεχάσει εντελώς ότι εκλέχθηκαν για να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αντ’αυτού, όχι μόνο προωθούν την κυβερνητική πολιτική που απολύει σήμερα 30.000 συναδέλφους, αλλά προσπαθούν να ξαναπάρουν τα εύσημα από το υπουργείο και τον εισαγγελέα, παπαγαλίζοντας επάξια τις θέσεις τους.

Η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ προεξοφλεί και τη στάση τους στο θέμα των απεργιών 5/10 και 19/10, αφού μιλάει για «διάλογο και ανοιχτά σχολεία» και δε βρίσκουν να πουν τίποτα για την κυβερνητική πολιτική, για την εφεδρεία, τις απολύσεις, το ενιαίο μισθολόγιο – φτωχολόγιο, τις περικοπές στην παιδεία.
Σαν κάτοικοι άλλου πλανήτη, δε γνωρίζουν για τα DVD αντί βιβλίων, δε γνωρίζουν για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, ούτε για τις συγχωνεύσεις, ούτε για τα τριαντάρια τμήματα. Δε γνωρίζουν για τα ΚΤΕΛ (που έπαψαν να μεταφέρουν μαθητές στη γειτονική Λήμνο), για τα σχολεία που δεν έχουν πετρέλαιο, χαρτί κτλ, για τη διακοπή της σίτισης των μαθητών στο Μουσικό Σχολείο, για το Αθλητικό Γυμνάσιο που έκλεισε κ.ά. πολλά. Υποκριτικά καλούν μαθητές και γονείς να μην αγωνίζονται, αλλά «να προσέλθουν για διάλογο με τους διδάσκοντες», λες και οι διδάσκοντες είναι όργανα διοίκησης ή εκπρόσωποι του Υπουργείου και από αυτούς θα λυθούν τα προβλήματα! Στόχος τους είναι η υποταγή των δίκαια αγωνιζόμενων μαθητών!

Οι σύλλογοι διδασκόντων στα σχολεία, με τη στάση τους, είναι στο πλευρό των μαθητών - σε αντίθεση με την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ. Η μαζική συμμετοχή στις απεργίες 5/10 και 19/10 θα είναι μια πρώτη απάντηση στον κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Καλούμε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ. Να καταδικάσουμε την κατάπτυστη απόφαση του ΔΣ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

 
Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ
 
Να εκπαιδευτικοί - να παιδαγωγοί! Να μάλαμα!
«Χτύπησε» πάλι ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λέσβου. Αυτό το ΔΣ που πριν ένα χρόνο, ήταν το μοναδικό στην Ελλάδα που είχε πάρει θέση υπέρ της «αυτοαξιολόγησης».
Σήμερα «ξαναχτυπά» με άλλη μια εξωφρενική απόφαση που αφορά τις μαθητικές καταλήψεις. Σαν καλοί «παπαγάλοι» του υπουργείου και απολύτως πειθαρχικοί «παιδονόμοι» ... «καλούν τους συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών να αποτρέψουν την πρακτική των καταλήψεων ή να συμβάλλουν στη λήξη τους στα σχολεία που τελούν υπό το καθεστώς αυτό».
- Δίνουν άλλοθι στις πράξεις τραμπουκισμού που έχουν εκδηλωθεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας από «αγανακτισμένους» γονείς και «θυμωμένους» διευθυντές ή άλλους «καθηγητές», κι έχουν καταγγελθεί από πλήθος φορέων σ’ όλη τη χώρα.
- Δίνουν «πάσα» στη συκοφάντηση των μαθητικών αγώνων και στον τραμπουκισμό σε βάρος των μαθητών τους.
- Βάζουν πάνω απ’ την παιδαγωγική τους ιδιότητα την ακριβοπληρωμένη ιδιότητα του «λακέ» του υπουργείου.
- Τα βάζουν με τους μαθητές τους γιατί διεκδικούν το αυτονόητο: βιβλία, καθηγητές και σχολεία όπως τα ονειρεύονται κι όπως τα δικαιούνται. Τα βάζουν οι άθλιοι «γονατιστοί ραγιάδες», με τα παιδιά που σήμερα περήφανα σηκώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην πολιτική της φτώχειας, της ανέχειας, απέναντι στην υποβάθμιση και την εμπορευματοποίηση της γνώσης.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει αυτούς τους δήθεν «παιδαγωγούς» που είναι μακρύ χέρι του Υπουργείου Παιδείας στην καταστολή των μαθητικών αγώνων. Δεν έχουν θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Πόσο μάλλον στην ηγεσία μιας ΕΛΜΕ. Παίζουν το ρόλο του «προστάτη» στο «νέο σχολείο της αγοράς», που καμιά σχέση δεν έχει με το σχολείο που έχουν ανάγκη ο λαός μας και οι μαθητές μας.

· Καλούμε όλους τους συναδέλφους της Λέσβου να ανατρέψουν αυτή την απόφαση του Δ.Σ. με έκτακτη Γ.Σ.

· Να καταδικάσουν την πλειοψηφική ηγεσία του ΔΣ της ΕΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ). Με την πρώτη ευκαιρία να αλλάξουν τους συσχετισμούς, να γίνει η ΕΛΜΕ πραγματικό μετερίζι του αγώνα.

· Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους του νησιού (κι όλης της Ελλάδας), τα εργατικά σωματεία, το εργατικό κέντρο και άλλους μαζικούς φορείς εργαζομένων, να υπερασπίσουν το δίκαιο αγώνα των παιδιών τους.


3 Οκτώβρη 2011
www.edupame.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: