Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΧΙΟΥ: ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗΣ

Μέσα στην λαίλαπα της αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε αγαστή συνεργασία με τα άλλα αστικά κόμματα, οι εργαζόμενοι της δημοτικής εταιρείας «Προμηθευτική» παραμένουν για έξι μήνες απλήρωτοι και το μέλλον τους μπροστά στα επικείμενα μέτρα για εφεδρεία κλπ καθίσταται πλέον αβέβαιο.

Την ίδια στιγμή η άλλη δημοτική εταιρεία η ΔΕΥΑΧ, έχει δημιουργήσει πρόβλημα ρευστότητας στην Προμηθευτική αφού τα χρέη της προς αυτήν, έχουν φτάσει περίπου τα 70.000 ευρώ, μιας και βρήκε έτοιμη την αγελάδα να αρμέξει το μηχανολογικό εξοπλισμό που της χρειάζεται.

Να λοιπόν που επιβεβαιώνονται και πάλι οι θέσεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για το ρόλο των δημοτικών εταιρειών, που λειτουργώντας  ως καπιταλιστικές επιχειρήσεις φεσώνουν η μία την άλλη και όλες μαζί το Δήμο, που με ευκολία θα περάσει τα όποια προβλήματα η δημοτική αρχή στις πλάτες των δημοτών.

Ζητάμε άμεσα η Δημοτική αρχή να φροντίσει να πληρωθούν οι εργαζόμενοι της «Προμηθευτικής» και με την αποπληρωμή των χρεών της ΔΕΥΑΧ προς αυτήν.

Ζητάμε την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο Δήμο, την κατάργηση αυτών των εταιρειών και το πέρασμα των εργαζομένων στις υπηρεσίες του με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.


πηγή: Ν.Ε. Χίου του ΚΚΕ "Φώτης Αγγουλές"

Δεν υπάρχουν σχόλια: