Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

Παρά τους τόνος λάσπης και συκοφαντίας στο σοσιαλισμό, παρά την άτιμη ιμπεριαλιστική προπαγάνδα εξίσωσής του με το φασισμό, οι λαοί στις χώρες που άρχισε να οικοδομείται και ανατράπηκε, τον υπερασπίζονται.

Σε πρόσφατο άρθρο του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», αναφέρεται ότι σε δημοσκόπηση που έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την «πτώση του τείχους», το 57% των πρώην Ανατολικογερμανών υπερασπίζονται τη ΛΔΓ.
«Στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας η ζωή ήταν πιο ευτυχισμένη και καλύτερη από ό,τι στην ενοποιημένη Γερμανία σήμερα», λένε.
«Από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης προκύπτει ότι η νοσταλγία για την πρώην Ανατολική Γερμανία έχει ριζώσει βαθιά στις καρδιές πολλών πρώην Ανατολικογερμανών, αφού δεν περιορίζεται πλέον στους πιο ηλικιωμένους, που θρηνούν την απώλεια της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας, αλλά ακόμα και οι νέοι, που δεν είχαν σχεδόν καθόλου εμπειρία από τη ΛΔΓ, έχουν σήμερα θετική άποψη γι' αυτή», γράφει το περιοδικό.

Να τι λένε οι ερωτώμενοι στην έρευνα: «Μετά την επανένωση της Γερμανίας, είδα για πρώτη φορά στη ζωή μου άστεγους, ζητιάνους και φτωχούς ανθρώπους, που φοβούνταν για την επιβίωσή τους». `Η «οι μισθοί πείνας και η εγκληματικότητα στους δρόμους μάς ήταν εντελώς άγνωστα».

Ταυτόχρονα, έρευνα του «Ρουμάνικου Ινστιτούτου Αξιολόγησης και Στρατηγικής», αποκαλύπτει ότι το 61% όσων συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι σήμερα ζουν κάτω από πολύ χειρότερες συνθήκες από ό,τι επί σοσιαλισμού. Από τους Ρουμάνους που βλέπουν θετικά τον κομμουνισμό, η πλειοψηφία τους δηλώνει ότι νοσταλγούν τις μέρες που είχαν μια σταθερή δουλειά, κρατική φροντίδα για τη στέγαση, δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και επιδότηση για διακοπές στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, αναφέρει η έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: