Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΣΥ ΛΕΣΒΟΥ: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, πλ. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 19:30, πλατεία Αγίας Παρασκευής.


Φίλε κτηνοτρόφε,

Η κατάσταση στην κτηνοτροφία του τόπου μας γίνεται καθημερινά και πιο τραγική.
Οι μικροί και οι μεσαίοι κτηνοτρόφοι που έχουν οδηγηθεί στη φτώχεια και τη χρεοκοπία, βρίσκονται ένα βήμα πριν την καταστροφή.

Αιτία η πολιτική που προωθήθηκε όλα αυτά τα χρόνια και προωθείται και σήμερα απ’ όλες τις κυβερνήσεις, και η οποία εκφράζεται με τις δραστικές μειώσεις των τιμών παραγωγών στο γάλα και το κρέας, με την κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής, την αυξάνει του ΦΠΑ, την αύξηση στα καύσιμα, τα χαράτσια του ΕΛΓΑ, του ΟΓΑ και του ΟΣΔΕ, και εκείνα της ΔΕΗ κ.α.

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση, που γίνεται όλο και πιο εκρηκτική η ΠΑΣΥ (www.pasy.gr) καλεί τους κτηνοτρόφους σε Πανελλαδική κινητοποίηση στις 14 Δεκέμβρη.

Στα πλαίσια της η Τοπική Γραμματεία Λέσβου της ΠΑΣΥ, οργανώνει συγκέντρωση στις 14 Δεκέμβρη στις 7:30 μ.μ. στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής και καλεί τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους του νησιού να δώσουν το αγωνιστικό παρόν τους και να διεκδικήσουν να παρθούν τα παρακάτω μέτρα:
•Τιμές στο γάλα και το κρέας που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να δίνουν τη δυνατότητα να επιβιώσουν αυτοί και η οικογένεια τους.
•Να δημιουργηθεί εργοστάσιο γάλατος στο νησί με συμμετοχή του κράτους.
•Επιδότηση των ζωοτροφών και μέτρα ενίσχυσης της κτηνοτροφίας.
•Την προστασία της εγχώριας παραγωγής από τις αθρόες εισαγωγές προϊόντων που παράγουμε.
•Την άμεση πληρωμή της επιστροφής του ΦΠΑ και της 2ης δόσης της Ενιαίας Επιδότησης.
•Να καταργηθούν τώρα τα χαράτσια (ΕΛΓΑ, ΔΕΗ κ.α.).

Τους καλεί επίσης να δώσουν τον αγώνα για μια άλλη πολιτική που μόνο μια λαϊκή κυβέρνηση μπορεί να δρομολογήσει και η οποία με εργαλείο τις μεγάλες κοινωνικοποιημένες επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα και του παραγωγικού συνεταιρισμού και με τον κεντρικό σχεδιασμού θα οδηγήσει τους κτηνοτρόφους στην ανάπτυξη προς όφελος των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και του λαού μας.

Τοπική Γραμματεία ΠΑΣΥ Λέσβου

Δεν υπάρχουν σχόλια: