Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΤΕΙΧΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ "ΛΟΥΚΙΣΣΑ"

Τείχος αλληλεγγύης και στη «Λουκίσσα»

Η επίθεση που εξαπολύεται σε κάθε τόπο δουλειάς να «σηκώνει στο πόδι» όλη τη γειτονιά, κάθε λαϊκή οικογένεια

Για 15η μέρα συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι (συνολικά δουλεύουν περίπου 50 εργάτες) στην αλουμινοβιομηχανία «Λουκίσα» στο Περιστέρι, συμμετέχοντας μαζικά στην επίσχεση εργασίας, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων περίπου ενός χρόνου που τους οφείλονται.
Από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται το Συνδικάτο Μετάλλου «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», ενώ χτες, εκφράστηκε η μαζική αλληλεγγύη των φορέων της γειτονιάς.
Η εργοδοσία, εντείνοντας την επιθετικότητά της προχτές κάλεσε εκ νέου την αστυνομία, συνεχίζοντας τις μηνύσεις σε βάρος των εργαζομένων που βρίσκονται σε επίσχεση και των μελών του Συνδικάτου που είναι στο πλευρό τους, φτάνοντας συνολικά τις 38 μηνύσεις. «Πρώτα θα κλείσω το δικό σας σπίτι και μετά το δικό μου», καταγγέλλουν στο «Ρ» οι εργαζόμενοι, ότι τους είπε η ιδιοκτήτρια της εταιρείας.

Τα ξημερώματα, μπροστά στην πύλη του εργοστασίου, ήταν μαζί με τους εργάτες και αντιπροσωπεία της Λαϊκής Επιτροπής Περιστερίου, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι Περιστερίου του ΚΚΕ. «Απέναντι στο δικό τους μαύρο μέτωπο εμείς δημιουργούμε το δικό μας μέτωπο», επισήμανε ο Γιώργος Καταχανάς από τη Λαϊκή Επιτροπή. Το μεσημέρι, στο χώρο βρέθηκαν οι μαθητές του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Περιστερίου με πανό «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

Στο μεταξύ, σε επίσχεση εργασίας έχουν περάσει από τη Δευτέρα και οι εργάτες της εταιρείας αλουμινοκατασκευών  "ΜΥΛΩΝΑΣ" - βρίσκεται στην ίδια βιομηχανική περιοχή, στο Περιστέρι - απαιτώντας την καταβολή δεδουλευμένων από τον Ιούνη. Χτες, και οι εργάτες του «ΜΥΛΩΝΑ», αλλά και της «ΛΟΥΚΙΣΑ», επισκέφτηκαν οι μεν τους δε, σε ένα δείγμα του κοινού αγώνα που αναπτύσσουν.

Αύριο, Πέμπτη 22 Δεκέμβρη, στις 4 το μεσημέρι η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου και το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, διοργανώνουν συγκέντρωση στο εργοστάσιο ΛΟΥΚΙΣΑ και από εκεί με πορεία θα κατευθυνθούν σε χώρους εργασίας (ΜΥΛΩΝΑΣ, ΑΛΤΕΡ κ.λ.π.), της περιοχής που βρίσκονται σε κινητοποίηση και θα καταλήξει σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Αντωνίου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: