Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΎΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΕΣΒΟΥ (ΔΕΥΑΛ) ΟΡΓΑΝΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ ΤΩΝ «ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ»…

Σε ανοιχτή επιστολή που έστειλε στο δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο, o κ. Στρ. Αντώνας καταγγέλλει μια περίπτωση ρουσφετολογικής μετάταξης υπαλλήλου, υδροδότηση κτημάτων για μικροπολιτικούς σκοπούς, απαξίωση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ και της υπηρεσίας, καθώς και φαινόμενα αλαζονείας.
Ο κ. Αντώνας καλεί το δήμαρχο να πάρει θέση σε όλα αυτά, καθώς η παράταξη στην οποία ηγείται έχει την πλειοψηφία στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Λέσβου. Τονίζει δε, πως το Δ.Σ. της Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου συμμετέχει στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ για να «βάζει φρένο σε αντιλαϊκές μεθοδεύσεις, σε διάφορες αλαζονικές και ρουσφετολογικές συμπεριφορές και πρακτικές των πλειοψηφιών και για να ξεσκεπάζει στα μάτια των εργαζομένων τις πρακτικές αυτών που κόπτονται για το λαό, για τη δημοκρατία, όπου σε περιπτώσεις, ανάλογα των περιστάσεων, το παίζουν ανεξάρτητοι» κ.λπ..
Του Ν. Μανάβη, (empros.net)

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Του Στρατή Αντώνα

Στο Δήμαρχο Λέσβου
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Στους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων

Κύριε Δήμαρχε του δήμου Λέσβου,

Απευθύνομαι σε σας γιατί προσωπικά, έχετε την ευθύνη στο Δημοτικό Συμβούλιο της πρότασης των Δημοτικών Συμβούλων, εκ μέρους της Παράταξης της οποίας ηγείσθε στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Λέσβου, άρα και την πολιτική ευθύνη.

Προσωπικά έχω διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ την προηγούμενη τετραετία, αλλά και τη νέα που διανύουμε σαν εκπρόσωπος του Π.Ε.Κ (www.pek-mit.gr). Ένα χρόνο περίπου με νέο Πρόεδρο και νέο Δ.Σ. διανύουμε, που με συγκεκριμένες διαδικασίες οριστήκαμε ο καθένας, από τον φορέα που εκπροσωπούμε.
Αυτό που μου έδωσε το ερέθισμα να απευθύνω δημόσια αυτή την επιστολή στο Δήμαρχο Λέσβου, είναι η τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ.
Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν συγκεκριμένες αποφάσεις του τελευταίου Δ.Σ.
Βέβαια παρόμοιες αποφάσεις και περιστατικά, αλλά και συμπεριφορές του Προέδρου του Δ.Σ., υπήρξαν και σε προηγούμενα συμβούλια, στον ένα χρόνο που διανύσαμε.
Τι έγινε λοιπόν στο τελευταίο Δ.Σ:

Α) Για εξυπηρέτηση και μόνο φιλικής, ρουσφετολογικής μετάταξης υπαλλήλου, με την επιμονή του Προέδρου, συνεπικουρούμενου από ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου, αποφασίστηκε η αλλαγή του εσωτερικού κανονισμού.
Β) Τι στιγμή που η λειψυδρία είναι προ των πυλών και με αυτοθυσία εδώ και δύο μήνες συγκεκριμένων υπαλλήλων λειτουργεί το αντλιοστάσιο στην «τσίτα» και γίνεται κατορθωτή η σταθερή υδροδότηση της πόλης και των χωριών. Επανέφερε για δεύτερη φορά με εισήγηση του προέδρου στο συμβούλιο, θέμα και το προχώρησαν με επιμονή του ίδιου σε απόφαση. Συγκεκριμένα αποφάσισαν κατά πλειοψηφία, να παραχωρήσουν παροχή νερού σε δύο κτήματα περιοχής, που το καλοκαίρι «καίγεται» από νερό και οι κάτοικοι των χωριών πολλές φορές μένουν χωρίς νερό, γιατί επί χρόνια η τακτική των διάφορων Προέδρων Τοπικών Συμβουλίων, ήταν να δίνουν νερό σε κτήματα για μικροπολιτικά οφέλη. Παρά το γεγονός ότι και στο προηγούμενο Δ.Σ. παρουσιάστηκαν παρόμοιες καταστάσεις και με τις παρεμβάσεις του εκπροσώπου των εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ, του εκπροσώπου του ΠΕΚ, εκπροσώπου του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Λέσβου και άλλων συμβούλων, είχε μπει φρένο σε τέτοιες ρουσφετολογικές πρακτικές, που λειτουργούν σε βάρος όλων των δημοτών. Συνεχίζεται σήμερα με πείσμα, αυτή η τακτική από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ, με την δικαιολογία ότι είχε βεβαίωση από τον πρόεδρο της Τοπικής κοινότητας ότι τα συγκεκριμένα κτήματα είχαν υδροδότηση πριν τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

Γ) Οι προτάσεις των υπηρεσιακών παραγόντων για καθαρά τεχνικά θέματα, κοινά αποδεκτά από τους τεχνικούς και με ειδικές συστάσεις των ειδικευμένων μελετητών και οι κανόνες λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, για τον Πρόεδρο δεν έχουν καμιά αξία, μπροστά στην ικανοποίηση των αιτημάτων των πιθανών πολιτικών του φίλων; Έτσι για τρίτη φορά φέρνει θέμα για συζήτηση στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ, την απαίτηση κάποιου δημότη για παροχή νερού πάνω από κεντρικό καταθλιπτικό αγωγό, για να ποτίζει τον κήπο σε ιδιοκτησία του, που βρίσκεται εκτός οικισμού, από την μοναδική γεώτρηση που υπάρχει και μετά βίας επαρκεί για τα δύο χωριά, που υδροδοτούνται από αυτή. Και να προσθέσουμε ότι τους καλοκαιρινούς μήνες μεταφέρεται νερό και με βυτίο, γιατί το νερό δεν επαρκεί και για τα δυο χωριά, τους τρεις τουλάχιστον θερινούς μήνες.

Δ) Και το τελευταίο, με την υπόθεση της προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Λέσβου για την παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, που τώρα τελευταία απασχολεί έντονα τις τοπικές κοινότητες, τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ, αλλά και την ίδια τη ΔΕΥΑΛ.
Ενώ είναι ζήτημα πραγματικά, το τι θα γίνει με το μέλλον της ύδρευσης και της αποχέτευσης του Δήμου Λέσβου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ προχώρησε χωρίς κάποια ενημέρωση, χωρίς απόφαση του Δ.Σ., σε προσφυγή, με αίτηση για την ανάκληση της προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Λέσβου, όρισε δικηγόρο και κατόπιν εορτής το έφερε σαν θέμα για συζήτηση στο Δ.Σ., την τρίτη 11/12/2011 (όπως κάποιος θα έλεγε αυτός έχει το μαχαίρι αυτός και το πεπόνι).

Αυτά προς το παρόν.

Ας μας απαντήσει ο Δήμαρχος καλύπτονται αυτές οι ενέργειες και πρακτικές, δηλαδή το ρουσφέτι, η απαξίωση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ, της υπηρεσίας, η αλαζονεία, από τον ίδιο; Και επειδή στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ, εκτός του Προέδρου υπάρχει ένας από τους συμβούλους, που πρόσφατα έχει προσλάβει ο ίδιος ο Δήμαρχος.
Στο Δ.Σ. πάντως όταν ρωτήθηκαν και ειπώθηκε, από εμένα προσωπικά ό,τι αυτά θα κατατεθούν επίσημα και δημόσια στο Δήμαρχο, η απάντηση ήταν «κάνε ότι καταλαβαίνεις», που σημαίνει, ότι όλα αυτά έχουν την έγκριση.

Πραγματικά η εμπειρία μου και η γνώση της συμπεριφοράς συγκεκριμένων διορισμένων διοικήσεων, από τις διάφορες εκλεγμένες τοπικές διοικήσεις, είναι, ότι οι αποφάσεις είναι προειλημμένες και η συμμετοχή των εκπροσώπων των διάφορων φορέων, των εργαζομένων κ.λπ., είναι μόνο για να προσθέσουν κάποια άλλοθι και την νομιμοποίηση στην συνείδηση των εργατικών λαϊκών μαζών ό,τι τα όποια αντιλαϊκά μέτρα και χαράτσια, επιβάλλονται κατά καιρούς, από τέτοιου είδους Δ.Σ. διαφόρων οργανισμών και δημοτικών επιχειρήσεων, είναι καρπός δημοκρατικών διαδικασιών και συλλογικών αποφάσεων, που πάρθηκαν, μετά από δημιουργική συζήτηση και με γνώμονα το καλό του λαού και του τόπου.

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, που το εκπροσωπώ, συμμετέχει σε αυτές τις επιτροπές και συμβούλια, όχι γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να αλλάζουμε τις πολιτικές, που θα ακολουθήσουν οι συγκεκριμένες πολιτικές και κομματικές πλειοψηφίες, που έχουν το πάνω χέρι σ’ αυτά. Αλλά συμμετέχουμε για να βάζουμε φρένο σε αντιλαϊκές μεθοδεύσεις, σε διάφορες αλαζονικές και ρουσφετολογικές συμπεριφορές και πρακτικές των πλειοψηφιών και για να ξεσκεπάζουμε στα μάτια των εργαζομένων, τις πρακτικές αυτών που κόπτονται για το λαό, για την δημοκρατία, όπου σε περιπτώσεις, ανάλογα των περιστάσεων, το παίζουν ανεξάρτητοι κ.λπ.

Στρατής ΑΝΤΩΝΑΣ
Μέλος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΛ, εκπρόσωπος του ΠΕΚ (www.pek-mit.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: