Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, η μεγαλύτερη πολιτική συμμορία όλων των εποχών.

Του Ρωμύλου Αβδή

Ωραία εφεύρεση ο ύπνος-λες τώρα, κύριε Ξερόλα, να μην γνωρίζω, ότι πρόκειται για μια φυσική κατάσταση; -μόνο που τις περισσότερες φορές συνοδεύεται από όνειρα, ενίοτε δε από εφιάλτες. Λένε τώρα οι ειδικοί, ότι τα όνειρα διαρκούν λίγα μόνο δευτερόλεπτα πριν την αφύπνιση. Γι αυτό άλλωστε και οι περισσότεροι τα θυμούνται και μετά ανατρέχουν στους διάφορους ‘ονειροκρίτες’-άλλη πατέντα και τούτη για να τα οικονομάνε οι ‘ξύπνιοι’ απ’ αυτούς που ‘κοιμούνται’.

Να σας δώκω ένα παράδειγμα προκειμένου να τεκμηριώσω την άποψή μου. Είναι γνωστό ότι παλιότερα εκτός από το ‘υγρό πυρ’, συνέδεσα τη ζωή μου και με αρκετές υπάρξεις από το λεγόμενο ‘ασθενές’ φύλο. Τώρα θα μου πεις.’ Τότε, ρε άνθρωπε, είχες όλα τα δόντια στη θέση τους’. Για τότε μιλάω και μη με αποπροσανατολίζεις. Ποτέ πάντως δεν είδα όνειρο σχετικό με θηλυκές υπάρξεις, μόνο κάτι αηδίες μ’ απασχολούν, όπως η χθεσινοβραδινή.

Είχα φάει που λέτε τα κιοφτεδάκια μου, το τζατζικάκι μου, τη σαλάτα μου, έκαψα κι ένα τσιγάρο όσο η απόσταση Μελβούρνη- Γιοχάνεσμπουργκ και μετά τόκοψα για ύπνο, μιας κι έπρεπε να σηκωθώ πρωί ένεκα που ευρισκόμεθα εν τω μέσω της ελαιοσυλλεκτικής περιόδου-κοπιαστική δουλειά να βαράς τα κλωνάρια της ελιάς.

Δεν μπορεί, τόσα χρόνια που πηγαίνατε στο σχολείο, όλο και θ’ ακούσατε να λένε: ‘ Άλλα μεν θνητοί βούλονται, αλλά οι θεοί κελεύουν’. Έτσι αντί να πάω για ελιές βρέθηκα ξαφνικά κάτοχος συντάξεως του Δημοσίου, και μάλιστα αναδρομικά. Πλήρωσα λοιπόν τους περιπτεράδες, τακτοποίησα κάτι ήσσονος ευρύτητας οικονομικές υποχρεώσεις σε μερικούς φίλους, πλήρωσα τις υποχρεώσεις μου στην ΑΝΑΤΟΛΗ, έβγαλα ένα εισιτήριο με την EGYPT-AIR και νάσου τον καλό σου στο Κάιρο. Γραμμή τράβηξα για το καφενείο του Σαλάχ, στη σέρα-οδό- Μπαγκντάτ.

‘Αλ Λαχ ου άκμπαρ’, ανέκραξε ο Σαλάχ με το που με είδε. Χάρηκε ο άνθρωπο, χάρηκα κι εγώ που ήταν καλά, όπως κι όλες σχεδόν οι μουσουλμανικές και κόπτικες φάτσες που ήταν στη γωνιά του ο καθένας με τον καφέ ή το τσάι τους και την σίσσα τους, όπως λέγεται στ’ αραβικά ο αργιλές.

‘ Άντι φλους;’, -έχεις λεφτά;- με ρώτησε ο Σαλάχ καθώς μου έφερνε τον καφέ και τη σίσσα και μου κλείσε το μάτι.

‘ Άντακ φλους κιτίρ, Σαλάχ-έχω φράγκα πολλά, να φάνε κι οι κότες.

‘Σε ρωτάω γιατί εδώ κάθε Παρασκευή μετά την προσευχή, ο ιμάμης έκανε έρανο και μάζευε ρούχα και τρόφιμα για τους Έλληνες που πεινάνε και λιγοθυμάν τα παιδιά τους στα σχολεία σας, ενώ χιλιάδες κοιμούνται στους δρόμους σαν εμάς εδώ πέρα. Μόνο που τώρα τελευταία σταμάτησαν την αγαθοεργία αυτή γιατί έχετε, όπως μας είπαν ανοίξει χοντρές παρτίδες με τους Εβραίους για πετρέλαια και φυσικό αέριο νότια από την Κρήτη.

‘ Άμα πες το έτσι, ρε Σαλάχ, και με τρόμαξες. Αυτοί που μου περιγράφεις πως κοιμούνται στους δρόμους και πεινάνε τα παιδιά τους είναι κάτι νεόπτωχοι τραπεζίτες, βιομήχανοι, εφοπλιστές και μεγαλοξενοδόχοι, οι οποίοι τώρα με την κρίση έχασαν και τ’ αυγά έχασαν και τα καλάθια. Μην φοβάσαι για τους εργαζόμενους, my Muslim Brother, ο Πρόεδρος της Βουλής ο κυρ-Φίλιππος ο Πετσάλνικος έχει ιδρύσει ένα Ταμείο Σωτηρίας της χώρας. Τα λεφτά από το ειδικό αυτό ταμείο, τώρα που γέμισε, δεν τα διαθέτει για την ολιγαρχία του τόπου, αλλά τα μοιράζει στους φτωχούς, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους. Που νομίζεις ότι τα βρίσκουν οι άνεργοι τα λεφτά και πληρώνουν φόρο για το σπίτι, ασχέτως αν μένεις σε ενοίκιο, φόρο για κάθε παιδί, φόρο για το αυτοκίνητο, φόρο διαβίωσης-νέα πατέντα τούτη εδώ- φόρο για τα καναρίνια σου, φόρο για τη γυναίκα. Να μη σου πω και το άλλο. Εμείς, μπρε κουτεντέ Σαλάχ Μουσουλμάνε, έχουμε και την Παναγία και μας βοηθάει…

‘ Θα με τρελάνεις τελείως, δάσκαλε; Πως σας βοηθάει;’

‘ Να, βρε αγαθιάρη μούσλιμ, έκανε δώρο η Παναγία την Ζώνη της στον Εφραίμ κι αυτός έχει οργώσει τον κόσμο και την δείχνει δεξιά κι αριστερά. Να δεις κλάαααμα που ρίχνουν οι γριούλες με την Αγία Ζώνη της Παναγίας. Και μαζί με το κλάμα ρίχνουν και τα φράαααγκα τους στο κουτί. Χοντρή κονόμα το παπαδαριό. Πλούσιες οι εκκλησίες και τα μοναστήρια μας, με μάρμαρα που αστράφτουν, με πολυέλαιους τελευταία λέξη της τεχνολογίας, με μικροφωνικές εγκαταστάσεις για ν’ ακούνε κι οι κουφοί ξεκουφαίνοντας τους άλλους. Όχι σαν τα δικά σας τα τζαμιά, που δεν έχουν μια εικόνα, ένα μανουάλι ν’ ανάψεις ένα κερί. Και να δεις κι ένα άλλο θαύμα που έκανε τώρα τελευταία η Παναγία μας. Απαρνήθηκε ο Καρατζαφέρης τον Χίτλερ και τα ψέλνει στον Παπαδήμο, γιατί κλονίστηκαν οι σχέσεις μας με την ιμπεριαλιστική Ρωσία, που διαμαρτύρονται γιατί φυλάκισαν τον Εφραίμ που είχε πάει τη ζώνη στη Ρωσία κι έβγαλε 100 εκατομμυριάκια ευρώ…’

‘Πω, πω. Τι μου λες, ρε δάσκαλε. Άκου πράγματα………….’

‘Σκώσου, κακομοίρη άντρα και πήγε η ώρα οχτώ. Πότε θα φτάσουμε στο χωράφι, το μεσημέρι;’

‘Αμάν, ρε γυναίκα, τι σόι άνθρωπος είσαι εσύ, γαμώ την γκαντεμιά μου μέσα. Να μην πούμε κακό λόγο για το παπαδαριό σου, ούτε στον ύπνο μου δεν μ’ αφήνεις να τους τα ψάλω’.

Άντε Καλή Χρονιά, συντρόφια μου, γεμάτη με αγώνες ταξικούς. Τουλάχιστον εμείς το λέμε:

ΑΠΕΙΘΕΙΑ-ΑΝΥΠΑΚΟΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, μέχρι το τέλος. Μέχρι τη ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ας αφήσουμαι της .... ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΕΣ κ. τα ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣΤΙΚΑ !! Ας πούμαι τα ΣΥΚΑ, ΣΥΚΑ και την ΣΚΑΦΗ, ΣΚΑΦΗ !! Σιγά μην μας ενδοιαφέρουν οι ... άποροι κ. άστεγοι !! ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ!! ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ 11/11/11, ΝΑΙ ή ΟΥ;; ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΑΙ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΑΙ ΤΟ ΝΟΘΡΟ ΚΑΙ ΒΟΘΡΟΔΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ!! ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΑΥΡΙΟ!! ΞΑΝΑ: ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ 11/11/11 ΝΑΙ ή ΟΥ ;;; ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ, ΜΕ ΦΟΒΟ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ !! ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ, ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ !!!!!