Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

CARREFOUR: ΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙΚΙΟΘΕΛΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, καλεί όλους τους εργαζόμενους στην αποθήκη της ΚΑΡΦΟΥΡ στην Μάνδρα (πρώην DIA), να αποκρούσουν, οργανωμένα αγωνιστικά και αποφασιστικά, μαζί με το Σωματείο τους και την Σωματειακή επιτροπή, τα κάθε λογής εκβιαστικά σενάρια που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα σε βάρος τους, με αφορμή την μεταβίβαση της αποθήκης σε εταιρεία λοτζίστικ.

- Συνάδελφοι, απομονώστε όλους όσους όψιμα προσπαθούν να σας πείσουν ότι ενδιαφέρονται δήθεν για τα συμφέροντά σας και σας προτείνουν «για το καλό σας» να αποχωρήσετε οικιοθελώς, με αντάλλαγμα κάποια ψίχουλα αυξημένης αποζημίωσης. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να απαλλαγούν, όσο το δυνατόν γρηγορότερα από τους περισσότερους από εσάς και να παραδώσουν «αλυσοδεμένους» τους υπόλοιπους στον καινούργιο εργοδότη.

- Συνάδελφοι, μην πέσετε στην παγίδα. Μαζί με την Διοίκηση του Σωματείου που εκπροσωπεί όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο, ας απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο που εδώ και τριάντα χρόνια ξέρουμε πολύ καλά να απαντάμε. Σας καλούμε όλους, ενωμένοι σαν μία γροθιά, μαζί με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους της CARREFOUR, αλλά και μαζί με όλη την εργατική τάξη της χώρας μας, να αγωνιστούμε, να μην περάσουν οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία, αλλά και να δείξουμε για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητά μας για:

- Να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας στην εταιρεία.
- Να διασφαλιστούν όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από τις ενέργειες της εταιρείας.
- Καμία υπογραφή σε κανένα κουρελόχαρτο, από όπου και αν προέρχεται, αλλά και όποιος παραπλανήθηκε και υπέγραψε οτιδήποτε να το καταγγείλει άμεσα στο Σωματείο.
- Ούτε μια απόλυση. Ούτε ένα ευρώ μείωση στους μισθούς.

- Συνάδελφοι, στόχος μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι αυτό που μας ζητάνε.

Δεν μπορεί να είναι η υποταγή μας στις ορέξεις τους, χωρίς δικαιώματα και με τις απειλές και την κάθε λογής τρομοκρατία καθημερινά εναντίον μας.

Στόχος μας πρέπει να είναι το παραπέρα δυνάμωμα του Σωματείου μας, με την ενεργή αγωνιστική συμμετοχή μας σε αυτό και η συμβολή μας στην παραπέρα γιγάντωση των ταξικών αγώνων για τα δίκαια της τάξης μας.

Συναδελφικά,
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: