Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ-ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ: ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ

Αγροτικός-Αλιευτικός Σύλλογος Μανταμάδου

Προς:
1. κ. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
2. κ. Διοικητή Νοσοκομείου Μυτιλήνης
3. κ.κ. Βουλευτές Λέσβου
Κοιν: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Κύριοι,

Σας γνωρίζουμε ότι στο Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Ι) Μανταμάδου εδώ και χρόνια υπηρετούσε μια νοσηλεύτρια.

Κατόπιν αιφνιδιαστικής απόφασης του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης η εν λόγω νοσηλεύτρια μετακινήθηκε, προκειμένου να καλύψει ανάγκες του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα το Π.Ι Μανταμάδου να παραμείνει χωρίς νοσοκόμα.

Αντί δηλαδή να ληφθεί μέριμνα για την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού που θα μπορέσει να καλύψει τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες της περιφέρειας, αποφασίσατε να στερήσετε το Π.Ι από το απολύτως αναγκαίο προσωπικό του, ώστε να στελεχωθεί το Νοσοκομείο.

Αν την απόφαση σας αυτή εσείς την ονομάζετε: «Ενδιαφέρον για τον ασθενή και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης» Μπράβο σας!!

Αναρωτηθήκατε ποτέ με ποιον τρόπο θα καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων του χωριού μας, οι οποίοι, σημειωτέον, είναι στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι και, ως εκ τούτου, οι ανάγκες τους για υγειονομική περίθαλψη υψηλές και ολοένα αυξανόμενες;

Είμαστε ανάστατοι και διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον τομέα της υγείας, τα οποία συνεχώς οξύνονται. Για τους λόγους αυτούς απαιτούμε:

Να υλοποιηθεί η απόφαση του Υπουργείου Υγείας (ΦΕΚ 434/11 Μαρτίου 2009 τ. Β ) και να ιδρυθεί επιτέλους το Κέντρο Υγείας στον Μανταμάδο, η ίδρυση του οποίου έχει μείνει στα χαρτιά.

Να ανακληθεί άμεσα η μετακίνηση της νοσηλεύτριας και να επιστρέψει στα καθήκοντά της στο Π.Ι. Μανταμάδου


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος: Στράτος Πατσιλέλλης 
Ο Γραμματέας: Παναγιώτης Σταμάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: