Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ: 13-15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΑΘΗΝΑ...

... Μέχρι τότε, το Φεστιβάλ θα ταξιδέψει όλο το καλοκαίρι σε μικρές και μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα

Στις 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη θα κορυφωθούν στην Αθήνα οι εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που θα φιλοξενηθεί όπως και τις δυο προηγούμενες χρονιές στο Πάρκο «Τρίτση» στο Ιλιον.

Στη Θεσσαλονίκη, το τριήμερο του Φεστιβάλ θα γίνει στις 6, 7 και 8 Σεπτέμβρη στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά», ενώ το διήμερο 7 - 8 Σεπτέμβρη θα γίνουν οι εκδηλώσεις σε Πάτρα, Λάρισα, Γιάννενα κ.ά.

Μέχρι τότε, θα ταξιδέψει σε μικρές και μεγάλες πόλεις και θα κορυφωθεί με διήμερες ή μονοήμερες εκδηλώσεις σε πρωτεύουσες νομών, το Σεπτέμβρη.

«Δίνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται... Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία...» είναι το σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ που γεννήθηκε από το «πάντρεμα» της ρήσης του Μ. Γκόρκι και του στίχου του Μπ. Μπρεχτ.

Η ΚΝΕ απευθύνεται σε κάθε νέο και νέα και τον καλεί:

«Ελα και εσύ, πάρε μέρος στις εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή. Ενωσε τη φωνή σου με τους χιλιάδες νέους και νέες που οι ανάγκες, τα όνειρά τους, οι ελπίδες τους δε χωράνε στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και της χρεοκοπίας του λαού.

Οι εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, απ' άκρη σ' άκρη, σ' όλη τη χώρα, είναι για ακόμα μια χρονιά το αντάμωμα της νιότης, της ελπίδας και του αγώνα για μια καλύτερη ζωή».

Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ μετουσιώνονται, μέσα από τον πολιτικό του λόγο και από όλες τις μορφές τέχνης ακριβώς αυτές οι αξίες της εργατικής τάξης, αξίες που ξεπηδούν από το ρόλο της ως πρωτοπόρα δύναμη της κοινωνίας, ως δύναμη που ηγείται του αγώνα για μια καλύτερη ζωή.

Δίνοντας το περιεχόμενο του Φεστιβάλ που δένεται άμεσα με το σύνθημά του, η ΚΝΕ λέει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της:

Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται

«Οι εκμεταλλευτές σου, τα κόμματά τους, η λυκοσυμμαχία της ΕΕ σε θέλουν ανοργάνωτο, σκλάβο, απομονωμένο. Να αναζητάς λύσεις στους λαβύρινθους των ψευδαισθήσεων. Στις εναλλαγές κυβερνήσεων όπου στα πλαίσια του καπιταλισμού αποτελούν όργανα της εξουσίας του. Ετσι, τα χέρια τους θα είναι ελεύθερα, να εντείνουν την εκμετάλλευση, να κλέβουν τον πλούτο που παράγουν οι εργάτες, να φέρνουν νέα μνημόνια και άλλα αντιλαϊκά μέτρα.

Ψηλά το κεφάλι! Δεν είναι η μοίρα μας να ζούμε έτσι, ούτε να ελπίζουμε στα ψίχουλα. Δώσε το χέρι σου στον διπλανό σου, το συνάδελφο, το συμμαθητή και οργανώσου.

Η λύση ξεκινάει με οργανωμένη δράση, αλληλεγγύη και αγώνα παντού. Στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στο σχολείο, στη σχολή, στη γειτονιά. Που σημαίνει πλατιά συζήτηση και μαζική συμμετοχή. Συλλογικότητα, επιλογή στόχων και αιτημάτων. Συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις.

Δυνάμωσε τα σωματεία, τα συνδικάτα, τους συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα, τα συντονιστικά. Πάλεψε για ό,τι δικαιούσαι και έχεις ανάγκη. Ενάντια σε αφεντικά, μνημόνια και ΕΕ.

Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου, μαζί με όσους ζουν τα βάσανα του εκμεταλλευτικού συστήματος. Εξω από κάθε χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης τα κόμματα της πλουτοκρατίας, οι πουλημένοι συνδικαλιστές, τα φερέφωνά τους. Εξω τα συμφέροντα και οι δυνάμεις της πλουτοκρατίας. Συμπορεύσου παντού με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Μη δέχεσαι να βαδίσεις το δρόμο που σου επιβάλλουν οι εκμεταλλευτές. Με υποταγή στην ΕΕ, με συμφιλίωση με την εργοδοσία, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε χαραμάδα φιλολαϊκής πολιτικής.

Καμιά αυταπάτη! Καμιά αναδιαπραγμάτευση εντός της ΕΕ, κανένα νέο σχέδιο, με όποια χρώματα και αν βάφεται, δεν μπορεί να δώσει ανάσα στο λαό. Γιατί υποτάσσεται στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, δηλαδή υπέρ της κερδοφορίας τους, της νέας καπιταλιστικής ανάπτυξης που σημαίνει νέα δεινά, νέα μέτρα, με τσακισμένο το λαό και τα δικαιώματά του. Το θέμα δεν είναι εάν θα εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα σε δύο ή τρία χρόνια, αλλά να μην εφαρμοστούν, να ανατραπούν.

Μπορείς να επιλέξεις και να περπατήσεις το δρόμο που αξίζει σε σένα και την τάξη σου. Το δρόμο της ανατροπής του συστήματος της εκμετάλλευσης, της ανεργίας, της φτώχειας».

Και η ΚΝΕ καταλήγει απευθυνόμενη σε κάθε νέο και νέα:

«Γνώρισε τις θέσεις του ΚΚΕ από πρώτο χέρι. Οχι από αυτά που λένε όσοι τις πολεμάνε. Οι εκμεταλλευτές και όσοι θέλουν να υποτάξουν το λαό και τη νεολαία στο σύστημά τους, διαστρεβλώνουν και πολεμάνε με λύσσα το ΚΚΕ, γιατί μένει αταλάντευτο στον αγώνα για τη λευτεριά από τα καπιταλιστικά δεσμά.

Η εργατική - λαϊκή εξουσία μπορεί να καταργήσει τα μνημόνια, να διαγράψει το χρέος, με αποδέσμευση από την ΕΕ. Γι' αυτό χρειάζεται ανατροπή των μονοπωλίων και του πολιτικού τους συστήματος. Μόνο έτσι θα είναι κυρίαρχος, ανεξάρτητος ο λαός, έτσι θα ζήσει πραγματικά ευτυχισμένα», καταλήγει στο κάλεσμά της η ΚΝΕ.

1 σχόλιο:

ΦΑΝΗΣ είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ 10 ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ . ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ra8ymos_ftz@hotmail.com . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ