Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ν.Ε. ΚΚΕ ΛΕΣΒΟΥ: ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

Ανακοίνωση για την καθυστέρηση έναρξης της δακοκτονίας
Ως «έγκλημα εκ προμελέτης» σε βάρος της ελαιοπαραγωγής, χαρακτηρίζει την καθυστέρηση έναρξης της δακοκτονίας, η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της, στην οποία επίσης υπογραμμίζει:
«Σε λίγες μέρες θα μπει ο Αύγουστος και η δακοκτονία δεν έχει αρχίσει ακόμα.
Πρόκειται για ένα έγκλημα και μάλιστα εκ προμελέτης σε βάρος της ελαιοπαραγωγής που υπηρετεί το στόχο της παραπέρα απαξίωσης αυτής της άλλοτε δυναμικής καλλιέργειας για το νησί μας.
Είναι γνωστό ότι η έγκαιρη και σωστή διεξαγωγή αυτής της εργασίας έχει άμεση αναφορά στην ποσότητα της παραγωγής και κυρίως στην ποιότητα του λαδιού που θα παραχθεί και αυτό με τη σειρά του στο εισόδημα του παραγωγού, που σήμερα δοκιμάζεται σκληρά εξαιτίας της πολιτικής που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.
Το ΚΚΕ εκφράζοντας και την οργή και την αγανάκτηση των ελαιοπαραγωγών έφερε με Επίκαιρη Ερώτησή του το θέμα στη Βουλή. Με την Επίκαιρη αυτή Ερώτησή του, αφού καταγγέλλει την κυβέρνηση σαν κύρια υπεύθυνη - ευθύνη έχουν και οι τοπικοί φορείς - για την καθυστέρηση καθώς και τη μείωση του προσωπικού που θα ασχοληθεί με αυτήν, απαιτεί την άμεση έναρξή της και την κάλυψη των επιπτώσεων που αυτή θα έχει στο εισόδημα του παραγωγού.
Κλείνοντας, θα θέλαμε σαν ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ να δηλώσουμε, για άλλη μια φορά, την κάθετη αντίθεσή μας με την ανάθεση αυτής της σοβαρής δουλειάς στους ιδιώτες».


Δεν υπάρχουν σχόλια: