Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΙΚΑΡΙΑ - ΦΟΥΡΝΟΙ: ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ


Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας και Φούρνων
Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων

Άγιος Κήρυκος 20/7/2012,

Από τα ξημερώματα της 20ης Ιουλίου δυνάμεις των ΜΑΤ με γκανγκστερικό τρόπο επιτέθηκαν στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας, που απεργούν εδώ και 9 μήνες υπερασπίζοντας τα στοιχειώδη δικαιώματά τους στη δουλειά και τη ζωή.

Η σημερινή επέμβαση αποτελεί επίθεση ενάντια σε όλη την εργατική τάξη με στόχο να σκύψουμε το κεφάλι και να περάσουν τα ακόμα πιο αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν κυβέρνηση – τρόικα και κεφαλαιοκράτες.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας και το σωματείο εργαζομένων στον τουρισμό - επισιτισμό καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την επέμβαση των κατασταλτικών δυνάμεων που με εντολή της τρικομματικής κυβέρνησης και της εργοδοσίας επιδιώκουν να χτυπήσουν το δίκαιο και ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών.

Καταγγέλλουμε τη χρήση χημικών, τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις απεργών, προκειμένου να προστατευτεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση.

Οι χαλυβουργοί είναι φωτεινό παράδειγμα για το τι πρέπει να κάνει η εργατική τάξη απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δέχεται από τη κυβέρνηση, τη Τρόϊκα, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό το παράδειγμα προσπαθεί με χίλιους τρόπους (ανοιχτή καταστολή, τρομοκρατία, τόνους από ψέματα και προβοκάτσιες μέσα από διατεταγμένα ΜΜΕ) να εξαφανίσει η κυβέρνηση. Να τρομάξει την εργατική τάξη για να σκύψει το κεφάλι στην νέα θύελλα που ετοιμάζει και θα προκαλέσει νέους μαζικούς αγώνες για την επιβίωση.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας θα πέσει στο κενό, γιατί ο αγώνας των χαλυβουργών είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης. 

Στεκόμαστε ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ στους ηρωικούς χαλυβουργούς και των αγώνα τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: