Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου με αφορμή την κατάληξη του 58χρονου

 
Καταγγέλλει τις ελλείψεις στην Υγεία
 
Με αφορμή την κατάληξη 58χρονου τραυματία
Την πολιτική που υπηρετεί και η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, συνεχίζοντας και εντείνοντας την αντιλαϊκή πολιτική και στο χώρο της Υγείας, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΠΕΚ) με αφορμή την πρόσφατη κατάληξη 58χρονου τραυματία στο Πλωμάρι.
Ο 58χρονος, με σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας (ΚΥ) Πλωμαρίου με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας επειδή το ασθενοφόρο του ΚΥ δεν έχει οδηγό εδώ και καιρό. Στη συνέχεια χρειάστηκαν 80 λεπτά για την έλευση ασθενοφόρου και τη μεταφορά του 58χρονου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, που ήταν όμως αργά.
«Το ΠΕΚ, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, επανειλημμένα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, για τις εγκληματικές ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού στον τομέα της Υγείας... Έχουμε συνεχείς περικοπές χρηματοδότησης, διεύρυνση των τεράστιων κενών σε προσωπικό και εξοπλισμό στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, παντελή έλλειψη υποδομής και προσωπικού επείγουσας ιατρικής, γενικότερα παραπέρα απαξίωση του δημόσιου τομέα υγειονομικής περίθαλψης, παράδοση της Υγείας, ως υπερκερδοφόρο εμπόρευμα στο επιχειρηματικό κεφάλαιο».
Το ΠΕΚ σημειώνει ότι «οι νέοι οργανισμοί που προβλέπουν καταργήσεις και συγχωνεύσεις κλινικών και ειδικοτήτων, καθώς και συγχωνεύσεις νοσοκομείων απομακρυσμένων νησιών (Λήμνου και Ικαρίας), περιφρονώντας τις ζωτικές μας ανάγκες, επιβεβαιώνουν την τραγική πραγματικότητα και τις προθέσεις της κυβέρνησης.
Μεγάλες ευθύνες έχουν και άρχοντες της Τοπικής Διοίκησης, Περιφέρειας και Δήμου, που έβαλαν και βάζουν πλάτη να περάσει αυτή η πολιτική και στο ζωτικό τομέα της Υγείας. Παίρνουν μέρος στις κυβερνητικές φιέστες και παραπλανητικές εξαγγελίες έργων, χωρίς αντίκρισμα. Αναλαμβάνουν να διαχειριστούν την εξαθλίωση του λαού μας, με τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και Ιατρεία».
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Το ΠΕΚ καλεί τους εργατοϋπάλληλους, τους μικρομεσαίους αγρότες και επαγγελματοβιοτέχνες, ολόκληρο το λαό, να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα για άμεση κάλυψη των κενών σε προσωπικό και εξοπλισμό στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας των νησιών μας, για σύγχρονη υγειονομική φροντίδα, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: