Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΙΚΑΡΙΑ: ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΦΛΕΒΑΡΗ 2012

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ 8 Φλεβάρη
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στηνΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στον ΑΓΙΟ ΚΗΡΥΚΟ,12πμ
Η Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου είναι μέρα δράσης και απεργιακής κινητοποίησης για τα προβλήματα της Υγείας στην Ικαρία και στους Φούρνους. Η τρικομματική κυβέρνηση, και η Ε.Ε. στέλνουν την Υγεία του λαού «στον καιάδα»,μας βουλιάζουν στην εξαθλίωση! Με τις σφοδρές περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία η κατάσταση γίνεται εκρηκτική, παράλληλα με την ανεργία, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και τις όλο και περισσότερο αυξημένες ανάγκες του λαού για δημόσια και δωρεάν Υγεία. Η συγχώνευση του Νοσοκομείου της Ικαρίας με το Νοσοκομείο της Σάμου στην πράξη θα σημάνει την παραπέρα υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Ικαρίας, την παραπέρα υποβάθμιση των υπόλοιπων μονάδων Υγείας τόσο στην Ικαρία, όσο και στους Φούρνους,δηλαδή την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση και αυτών των ελάχιστων υπηρεσιών Υγείας προς τον Ικαριώτικο και Φουρνιώτικο λαό. Η Συγχώνευση καταργεί την αυτόνομη διοικητική και οικονομική του Νοσοκομείου της Ικαρίας με ότι αυτό συνεπάγεται για ένα απομακρυσμένο νησί, στο όνομα του περιορισμού των δαπανών.
Το ΕΚΣ, το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ, το Συνδικάτο οικοδόμων, το σωματείο εργαζόμενων στον επισιτισμό – τουρισμό, το Σωματείο ΕΤΕ/ ΔΕΗ, η Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας,το Σωματείο μισθωτών συνταξιούχων, η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων, οι Λαϊκές Επιτροπές Ικαρίας,καλούν σε συμμετοχή και δράση τους συλλόγους, τις μαθητικές κοινότητες, τους μαζικούς φορείς των νησιών, κάθε κάτοικο αυτού του τόπου. Καλούμε τους εμπόρους και τους επαγγελματίες να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις τους. Καλούμε τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις αποφάσεις για απεργία των σωματείων τους, του Εργατικού Κέντρου Σάμου και του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ και να νεκρώσουν τους τόπους δουλειάς.
Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανώσουμε την πάλη μας
ενάντια στη συγχώνευση του Νοσοκομείου της Ικαρίας με αυτό της Σάμου,
ενάντια στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας.
Αγώνας τώρα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία –πρόνοια
Αγώνας τώρα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη Ενάντια στις αντεργατικές ανθυγιεινές πολιτικές
Καλούμε τον Ικαριώτικο και τον Φουρνιώτικο λαό να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην επιτυχία της απεργίας και να πάρει μαζικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση της 8ης Φεβρουαρίου, στον Άγιο Κήρυκο στις 12:00πμ.
Να αγωνιστούμε για την υγεία μας!
Να αγωνιστούμε για την ζωή μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: