Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Π.Ο.Λ. ΚΑΙ Ε.Ε.Λ.Π.: ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΑΠΟ THN PWC

Την προσπάθεια της εργοδοσίας της εταιρείας P.W.C. - PricewaterhouseCoopers - να εμποδίσει την προγραμματισμένη περιοδεία των εκλεγμένων αντιπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (www.polgr.org) και της Ένωσης Λογιστών Αθήνας (www.eelp.gr), καταγγέλλουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δύο Ενώσεις.
 
 
Όπως τονίζουν: «Συγκεκριμένα θέλησε να περιορίσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων σε μια αίθουσα για να μπορέσει να έχει τον έλεγχο καθώς επίσης και να εκφοβίσει τους εργαζόμενους. Γνωρίζουμε ότι σε κάθε χώρο εργασίας η έννοια της δημοκρατίας μένει στην πόρτα, εξάλλου και από την στάση τους αυτό αποδεικνύουν. Στην τρομοκρατική τους στάση όλο το προηγούμενο διάστημα (απολύσεις, παρουσία της αστυνομίας σε παλιότερες παρεμβάσεις μας) ήρθαν να προστεθούν και τα χθεσινά "αυξημένα μέτρα ασφαλείας". Δεν τα κατάφεραν όμως. Οι εκπρόσωποί μας ήρθαν σε επαφή με τους εργαζόμενους και τους ενημέρωσαν για τα αντιλαϊκά μέτρα, για την κατακρεούργηση των συλλογικών συμβάσεων και κάλεσαν σε ξεσηκωμό ώστε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Ως ανταπόδοση από την εργοδοσία δέχθηκαν απειλές και εκφοβισμούς. Η PWC λειτουργεί ως παράδειγμα των διαθέσεων όλων των Ελεγκτικών Εταιρειών της χώρας. Δεν θα γλυτώσει όποιος απλά κάνει καλά τη δουλειά του και δουλεύει ατέλειωτες απλήρωτες ώρες. Ο καθένας μας θα πάρει τη σειρά του αν δεν αντισταθεί, δεν οργανωθεί, δεν υπερασπιστεί τα δικαιώματά του».
 
Καταγγέλλουν την κυβέρνηση και τις μεγάλες επιχειρήσεις που θέλουν τους εργαζόμενους στημένους στον τοίχο με 300 και 400 ευρώ, χωρίς συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα. Ενώ ετοιμάζουν νέο σφαγιασμό στο ασφαλιστικό, συνεχόμενα χαράτσια και φόρους, νέο τσεκούρι σε παροχές υγείας και παιδείας αλλά και την αλλαγή του νομικού πλαισίου για την πραγματοποίηση των απεργιών.
 
«Τους απαντούμε ότι δεν μας φοβίζουν, δεν κάνουμε βήμα πίσω. Η δύναμή μας είναι η οργάνωσή μας, η μαζικότητα των αγώνων μας, η αλληλεγγύη μας. Σε καλούμε να οργανωθείς στο σωματείο μας, να δυναμώσουμε την πάλη μας» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (www.polgr.org) και η Ένωση Λογιστών Αθήνας (www.eelp.gr).
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: