Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ - ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

Δεν πρέπει να αποδεχτούμε να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί χωρίς συλλογικές συμβάσεις και ανασφάλιστοι. Ενιαίος κατώτερος μισθός για όλους με εθνική συλλογική σύμβαση και όχι με νόμους. Να επανέλθουν οι μισθοί και τα μεροκάματα στα επίπεδα που ήταν το 2009, και να διεκδικήσουμε αυξήσεις. Το ΚΚΕ απευθύνεται σε σένα που δυσκολεύεσαι να εξασφαλίσεις τα βασικά και δεν μπορείς να πληρώσεις τους εξοντωτικούς φόρους, τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς, τα χρέη στις τράπεζες και σε απειλούν με πρόστιμα και κατασχέσεις. Απευθύνεται σε σένα που για να τα πληρώσεις αυτά αναγκάζεσαι να κόψεις από τις βασικές ανάγκες της οικογένειάς σου, από τη διατροφή, τη θέρμανση, τη μόρφωση των παιδιών σου, τις ιατρικές εξετάσεις.
Το ΚΚΕ σε καλεί να βρεθούμε όλοι μαζί για να διαμορφώσουμε μια ισχυρή αγωνιστική λαϊκή συμμαχία δράσης, αλληλεγγύης και διεκδίκησης στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, στις συνοικίες. Να βάλουμε φραγμό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Η ατομική προσπάθεια, όσο σκληρή κι αν είναι, δεν φτάνει.
Το πρόβλημά που έχεις με την εφορία, τη ΔΕΗ, την τράπεζα, δεν είναι μόνο δικό σου, γίνεται όλων των λαϊκών οικογενειών. Μαζί πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και μπορούμε να κάνουμε πολλά, αν έρθεις και εσύ στη συζήτηση, στις δράσεις, στις κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις των λαϊκών επιτροπών που εκφράζουν την αγωνιστική συμμαχία μισθωτών εργαζομένων και ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών εμπόρων και αγροτών, γυναικών και νεολαίας. Με τη συμμετοχή σου δώσε δύναμη στη δράση των ταξικών εργατικών σωματείων, στο ΠΑΜΕ, των αγωνιστικών συσπειρώσεων των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και εμπόρων, στην ΠΑΣΕΒΕ, των φτωχών αγροτών, στην ΠΑΣΥ, των γυναικών, στην ΟΓΕ.
Όλοι μαζί για τον καθένα και για όλους! Κοινός αγώνας, κοινές διεκδικήσεις στα υπουργεία, στους δήμους, στις εφορίες, στη ΔΕΗ, στις τράπεζες, στις απεργίες, τα συλλαλητήρια, παντού. Να μη μείνει κανείς μόνος του στις απειλές, στους εκβιασμούς. Να καταργηθούν όλοι οι φόροι και τα χαράτσια που εξοντώνουν την εργατική λαϊκή οικογένεια, τους αυτοαπασχολούμενους.
- Κανένας φόρος σε ατομικό εισόδημα έως 20.000 ευρώ για εργαζόμενους, μικρούς επιχειρηματίες και στη λαϊκή οικογένεια με οικογενειακό εισόδημα έως 40.000, προσαυξημένο κατά 5.000€ για κάθε παιδί. Οι μικροί έμποροι και επαγγελματίες να φορολογούνται με βάση τα λογιστικά τους βιβλία. Να φορολογηθούν δραστικά με 45% τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.
- Να καταργηθεί η φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης, ο ΦΠΑ, ο φόρος στα είδη πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για τα νοικοκυριά και τους φτωχούς αγρότες.
- Δωρεάν πρόσβαση για όλους στα νοσοκομεία, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στους παιδικούς σταθμούς. Κατάργηση των διοδίων.
- Κανένα πρόστιμο, καμιά κατάσχεση σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν φόρους.
 
- Μέτρα ουσιαστικής προστασίας όλων των ανέργων και των οικογενειών που υποφέρουν. Επίδομα ανεργίας για όλους όσοι βρίσκονται σε ανεργία (μισθωτούς ή αυτοαπασχολούμενους). Δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, δωρεάν εισιτήριο στις συγκοινωνίες. Πραγματική ανακούφιση από τα ληστρικά δάνεια των τραπεζών. Να παγώσουν και να ρυθμιστούν τα χρέη στις τράπεζες. Διαγραφή των χρεών από τόκους.
- Μείωση κατά 50% των δανείων και αναστολή πληρωμής τους για τα επόμενα χρόνια, για όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 40.000 ευρώ.
 
- Μείωση κατά 30% των χρεών των ΕΒΕ προς τις τράπεζες και των αγροτικών χρεών φτωχών αγροκτηνοτρόφων και ψαράδων.
Καμία υποταγή στα μνημόνια και τα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ, για να σωθούν τα κεφάλαιά τους και να μεγαλώσει η υψηλή κερδοφορία μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων. Την κρίση και το χρέος τα δημιούργησαν τα ψηλά κέρδη τους, οι επιδοτήσεις στις καπιταλιστικές επιχειρήσεις, οι προκλητικές φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου, η ενσωμάτωση της χώρας στην ΕΕ. Φτάνουν πια οι θυσίες, η κοροϊδία και η εξαπάτηση του λαού. Η καπιταλιστική ανάπτυξη φέρνει για το λαό μόνο εξαθλίωση, ανεργία, ανασφάλεια, κρίσεις, πολέμους, τρέφεται από το αίμα των λαών. Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα έχουν τη δύναμη και μπορούν να σωθούν από τη φτώχεια και την εξαθλίωση, να οργανώσουν την πάλη, τη συμμαχία τους, να αντεπιτεθούν για να κατακτήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για να σπάσουν τα δεσμά της εκμετάλλευσης από τα μονοπώλια, τον καπιταλισμό.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: