Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΚΑΙ ΜΑΝΔΡΑ - ΕΙΔΥΛΛΙΑ

Η ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στήριγμα στην πάλη του λαού
Στην Καισαριανή επαναλαμβάνεται ο β' γύρος - Στο δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας διεξάγεται εκ νέου ο α' γύρος

Ο Ηλίας Σταμέλος, υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής
Αύριο, Κυριακή, ξανανοίγουν οι κάλπες στους δήμους Καισαριανής και Μάνδρας - Ειδυλλίας: Στη, μεν, Καισαριανή επαναλαμβάνεται ο β' γύρος των δημοτικών εκλογών, με το λαό της πόλης να έχει την ευκαιρία, ενισχύοντας αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο που στηρίζει του ΚΚΕ, το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με υποψήφιο δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο, να εκλέξει μια αγωνιστική δημοτική αρχή που θα είναι στήριγμα στην πάλη του και όχι διαχειριστής της αντιλαϊκής πολιτικής εναντίον του. Στο, δε, δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας, όπου επαναλαμβάνεται ο α' γύρος των εκλογών, ο λαός της περιοχής έχει την ευκαιρία να δώσει μεγαλύτερη δύναμη στη δύναμή του, στηρίζοντας πιο μαζικά το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με υποψήφιο δήμαρχο τον Μπάμπη Θεοδώρου.

Αν και έχει περάσει λίγος καιρός από τις τελευταίες εκλογές, υπάρχει πείρα σημαντική, που πρέπει να προβληματίσει τα εργατικά - λαϊκά στρώματα πηγαίνοντας στην κάλπη. Μπορούν να βγάλουν συμπέρασμα: Στους δήμους όπου ο λαός εμπιστεύτηκε τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις εκλογές του Μάη, οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί της σύμβουλοι μπαίνουν μπροστά στις κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται από το εργατικό - λαϊκό κίνημα, στηρίζοντας τα αιτήματα των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας. Εχουν ως πρώτη τους προτεραιότητα τα μέτρα για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων. Δε διστάζουν να απειθαρχήσουν στις εντολές κυβέρνησης και υπουργείου Εσωτερικών για την «αξιολόγηση». Δεν επικαλούνται τους αντιλαϊκούς νόμους για να αποφύγουν τη λήψη φιλολαϊκών μέτρων.

Ο λαός της Καισαριανής μπορεί να αξιοποιήσει την πείρα του από τα δείγματα γραφής του νέου δημάρχου και διεκδικητή του δήμου, που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ: Στους μόλις δύο μήνες θητείας έδειξε ότι παραμένει πιστός και υπάκουος υπηρέτης της λογικής «δήμος - επιχείρηση, με δημότες - πελάτες», αρνήθηκε μέτρα ανακούφισης των πιο φτωχών νοικοκυριών κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, επικαλούμενος τις «απαγορεύσεις» της «αποκεντρωμένης διοίκησης», αποφεύγοντας το δρόμο της διεκδίκησης.

Ο Μπάμπης Θεοδώρου, υποψήφιος δήμαρχος Μάνδρας - Ειδυλλίας
Στο δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να απομονώσουν τη λογική της «χαμένης ψήφου» που σπέρνουν οι άλλες δυνάμεις για να αποδυναμώσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Χαμένη για το λαό είναι η στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής, όποιο μανδύα κι αν φορά αυτή. Οι κομμουνιστές αποτελούν τη μόνη εγγύηση ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης των εργαζομένων και στην αποκάλυψη των αντιλαϊκών σχεδιασμών. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα αποτελέσει την πιο ισχυρή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, θα βάλει εμπόδια στα νέα επώδυνα μέτρα που έρχονται.
Τα διαδικαστικά των εκλογών
Στην Καισαριανή διεξάγεται ο δεύτερος γύρος μεταξύ της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με υποψήφιο δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο, και της «Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής» (πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ).

Επομένως, οι εκλογείς στην Καισαριανή δε βάζουν σταυρό στα ψηφοδέλτια που επιλέγουν (αν βάλουν σταυρό το ψηφοδέλτιο καταμετράται στον αντίστοιχο συνδυασμό). Για περισσότερες πληροφορίες οι εκλογείς μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ. 210.72.35.267 και 6977.077.985.

Στο δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας διεξάγεται εκ νέου ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών με τη συμμετοχή όλων των συνδυασμών. Επομένως, απαιτείται και σταυρός στο ψηφοδέλτιο για την ανάδειξη των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Ψηφίζουν οι εγγεγραμμένοι στις δημοτικές ενότητες Μάνδρα, Βίλλια, Ερυθρές (Κριεκούκι) και Οινόη (Μάζι). Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταθέτει ψηφοδέλτιο σε όλες τις δημοτικές ενότητες, με υποψήφιο δήμαρχο τον Μπάμπη Θεοδώρου.

Η ψηφοφορία και στους δύο δήμους ξεκινά στις 7.00 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 7.00 το βράδυ, ενώ οι εκλογικοί κατάλογοι είναι όμοιοι με αυτούς που χρησιμοποιήθηκαν κατά τις εκλογές του Μάη του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: