Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Επαναληπτικές εκλογές στο Δήμο Καισαριανής: Περιοδείες της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Πάλη για πλήρη στελέχωση των παιδικών σταθμών χωρίς τροφεία
Περιοδείες της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής τον Η. Σταμέλο, στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς
Στον 4ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό βρέθηκε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, στα πλαίσια περιοδείας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όλους τους παιδικούς σταθμούς της πόλης.Ο Η. Σταμέλος είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές και να ακούσει τα παράπονα των εργαζόμενων στη νευραλγική αυτή δομή πρόνοιας του δήμου. Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι η δυναμικότητα του κτιρίου είναι για πολύ λιγότερα παιδιά από τα 120 που στριμώχνονται σε αίθουσες ακατάλληλες, όπως στο χολ και τον προθάλαμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην κουζίνα ένας συμβασιούχος μάγειρας ετοιμάζει καθημερινά το φαγητό για όλους τους παιδικούς σταθμούς του δήμου, αφού στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων και προσωπικού δεν υπάρχει κουζίνα στους υπόλοιπους σταθμούς...


Ο υποψήφιος δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατά τη συζήτηση με τους εργαζόμενους σημείωσε, μεταξύ άλλων:

«Είναι απαράδεκτο ο χώρος που τα παιδιά παίζουν και μαθαίνουν να είναι και διάδρομος τροφοδοσίας, χωρίς επαρκή αερισμό. Διεκδικούμε και θα κλιμακώσουμε την πάλη μας για να προσληφθεί επαρκές, μόνιμο προσωπικό. Ο μάγειρας δεν μπορεί να είναι και μεταφορέας, η παιδαγωγός να είναι και αποθηκάριος και μαγείρισσα. Αυτή η κατάσταση υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την πρόνοια.
Στον παιδικό σταθμό, όπου τα παιδιά διαπαιδαγωγούνται και κάνουν τα πρώτα βήματα κοινωνικοποίησης, το προσωπικό δεν μπορεί να είναι ευκαιριακό. Πρέπει να έχει σιγουριά, να είναι απαλλαγμένο από το άγχος της επόμενης μέρας για να αφιερωθεί στο παιδί και να δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Αυτό με διμηνίτες και πενταμηνίτες, που ζουν με την αγωνία των συμβάσεων και της ανεργίας, δεν μπορεί να εξασφαλιστεί».
Οπως είπε, η επαρκής χρηματοδότηση για προσωπικό και λειτουργία των σταθμών χωρίς τροφεία απαιτεί σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική, όπως προωθείται από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια. «Αυτό θα επιδιώξει η "Λαϊκή Συσπείρωση" μαζί με τους εργαζόμενους της περιοχής» τόνισε, «γιατί η αγωνιστική δημοτική αρχή θα αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως στήριγμα στην πάλη για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων».
  • Αύριο Σάββατο, στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο πάρκο της «2ας Μαΐου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: