Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Κοινό κάλεσμα του Ε.Κ. και του Ν.Τ.της ΑΔΕΔΥ Σάμου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου
Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 41Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ τιμούν την κορύφωση της αντιδικτατορικής δράσης και την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου 41 χρόνια μετά, μαζί με τους Φοιτητικούς Συλλόγους του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με συγκέντρωση τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη στις 6:00 μ.μ. στην πλατεία Καρλοβάσου.
Τιμή για τον ηρωικό ξεσηκωμό και τους νεκρούς της φασιστικής, αμερικαΝΑΤΟϊκής, απριλιανής δικτατορίας είναι οι σύγχρονοι ταξικοί αγώνες για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.


Ο ξεσηκωμός του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, τα οράματα, οι στόχοι και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές, έχουν σήμερα επικαιρότητα ώστε ο λαός να διεκδικήσει το δίκιο του με το κεφάλι ψηλά. 
Το σάπιο καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα μονό δυστυχία και εξαθλίωση μπορεί να προσφέρει. Η ανάκαμψη του βασίζεται σε ακόμα μεγαλύτερη ανέχεια του λαού, σε πολυμέτωπη επίθεση σε όποιο εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει.
Με αντοχή και χωρίς υπόκλιση σε ξένες σημαίες, πρέπει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να απαντήσουμε οργανωμένα και δυναμικά στο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν. Δε μας αξίζει η φτώχεια και η εξαθλίωση. ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ. Τώρα πρέπει να μπει φρένο στα νέα αντιλαϊκά μέτρα: στην απελευθέρωση των απολύσεων, την αξιολόγηση, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, τους νόμους για την κοινωνική ασφάλιση, την επιβολή μισθών και συντάξεων πείνας. Να κόψουμε το χέρι σε οποίον προσπαθήσει να βάλει χέρι στη λειτουργία των σωματείων, στη συνδικαλιστική δράση.
Εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες, αυτοπασχολουμενοι, γυναίκες και νεολαία ενιαία και ενωτικά να  παλέψουμε για μια κοινωνία που δεν θα κάνουν κουμάντο τα μονοπώλια, για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. Καμιά εμπλοκή καμιά συμμετοχή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Χωρίς αυταπάτες για καλύτερη διαχείριση του συστήματος.  Να παλέψουμε για μια κοινωνία που ο λαός θα είναι αφέντης στον πλούτο που παράγει. Για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Να αντιληφθούμε τη δύναμη μας. Δεν είναι ανίκητοι! Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά. Μαζικοποιούμε τα σωματεία, δυναμώνουμε τους αγώνες. 
Καλούμε τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους μαζικούς φορείς, όλο το λαό του νησιού μας, να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση, ώστε να φωνάξουμε και να παλέψουμε κόντρα στη σημερινή διδακτορία των μονοπωλίων. 
Όλοι στη Συγκέντρωση στην Πλατεία Καρλοβάσου
Δευτέρα 17 Νοέμβρη και ώρα 6μ.μ.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: